Deze Antwerpse bands schoppen het tot finale ‘De Nieuwe Lichting 2018’

Foto: Studio Brussel

Deze Antwerpse bands schoppen het tot finale ‘De Nieuwe Lichting 2018’

Print

‘De Nieuwe Lichting’, de muzikale talentenwedstrijd van radiozender Studio Brussel, heeft donderdagochtend zijn negen finalisten voor 2018 bekendgemaakt. Vier Antwerpse bands hebben zich voor de finale van de wedstrijd geplaatst, waarin Antwerpenaar Tamino zich bij de vorige editie tot de drie winnaars mocht rekenen.

Presentatrice Linde Merckpoel maakte donderdagochtend live op antenne de laatste finalist bekend. Uit meer dan duizend jonge, Belgische bands werden de voorbije maanden zestig groepen geselecteerd. Daaruit selecteerde de vakjury - met onder meer Flip Kowlier, Jan Paternoster en voorzitster Kirsten Lemaire - negen gelukkigen die mogen deelnemen aan de finale van ‘De Nieuwe Lichting 2018’.

Vier Antwerpse bands

Daar zitten ook vier Antwerpse bands tussen. Vorig jaar kroonde de Antwerpse Tamino zich tot winnaar. Chackie Jam, Danny Blue and the Old Socks, Masai Jr en SONS doen nu een gooi naar de felbegeerde zege.

Chackie Jam is een popgroep die in 2016 werd opgericht en met hun synth pop voor vrolijke deuntjes zorgt. Hun single ‘Hachi’ zorgde alvast voor een positieve noot bij de jury.

Danny Blue and the Old Socks maken “frisse gitaarpop, perfect voor een dagje surfen op de Schelde en de ideale muziek om in de mood te komen voor een feestje”. De band dateert van 2016 en hun inzending ‘6 FT Tall Baby’ schopt hen tot finalist.

Rapper Masai Jr is “klaar om de wereld te veroveren en hij is gekozen omdat hij één van de sterkste hiphopacts is in de selectie”. “Hij valt op door de enorme energie, en de raps zijn heel goed! Het is snedig en het gaat goed vooruit!”, is de jury lovend over ‘Pegasus’.

Tot slot sluit SONS uit Melsele het rijtje uit onze regio, dankzij de single ‘Ricochet’. “Deze vier gasten smeten hun fuzzy gitaren, pompende bas en knallende drums bij elkaar met de band als resultaat. Psychedelische garagepunk, niet voor mietjes! Je voelt dat het zanger het meent. De band speelt goed samen. Vrij harde, goede punk”, klinkt het bij de jury.

Tot donderdag 25 januari om 16 uur kan er gestemd worden op de finalisten via de website van Studio Brussel. Dan zal er met een heuse Facebook live-slotshow bekend worden gemaakt welke drie bands zich een jaar lang ‘De Nieuwe Lichting’ mogen noemen. De prijs is studiotijd in de DAFT Studios in Malmedy.

.

Nu in het nieuws