Brigitte Bardot: “Actrices die klagen over seksuele intimidatie zijn hypocriet”

Bardot tijdens haar filmcarrière. Foto: ISOPIX

Celebs

Brigitte Bardot: “Actrices die klagen over seksuele intimidatie zijn hypocriet”

Print

Het afgelopen jaar stonden wereldwijd tientallen actrices op die bekenden slachtoffer te zijn geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het Franse filmicoon Brigitte Bardot heeft hard uitgehaald naar deze vrouwen. Het voormalig sekssymbool noemt hen “hypocriet”.

Brigitte Bardot: “Actrices die klagen over seksuele intimidatie zijn hypocriet”
Bardot anno 2017. Foto: AFP

“Wat de actrices betreft, niet vrouwen in het algemeen, is het in de meeste gevallen hypocriet, belachelijk en oninteressant”, aldus de inmiddels 83-jarige Bardot in een interview met Paris Match. “Er zijn veel actrices die doen alsof ze speelkameraadjes zijn van de producenten om een rol te bemachtigen. Vervolgens zeggen ze dat ze zijn aangerand. Uiteindelijk helpt hen dat niet, het schaadt hen zelfs.”

De Française zegt zelf nooit last te hebben gehad van seksuele intimidatie op de werkvloer. “En ik vond het leuk om te horen dat ik mooi was of een leuke, kleine kont had. Dat soort complimenten zijn prettig.”

Onder de noemer #metoo en later Time’s Up beschuldigden veel actrices onder meer filmproducenten van seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag.

Vorig week uitte Bardots oud-collega, actrice Catherine Deneuve, samen met 99 anderen in een open brief hun afkeer tegen de “golf van puritanisme” na de kwestie rond de gevallen Hollywoodproducent Harvey Weinstein. Deneuve bood later haar excuses aan aan misbruikslachtoffers, maar bleef bij haar standpunt.

NIET TE MISSEN