© Photo News

Derde rit Tour Down Under, opnieuw een andere winnaar: Quick Step-sprinter Viviani sneller dan iedereen

Nadat Lotto Soudal de eerste rit won met André Greipel en Mitchelton–Scott de tweede met Caleb Ewan, was het nu raak voor Quick Step Floors in de Tour Down Under. Aanwinst Elia Viviani was in de derde rit namelijk de snelste van het pak.

vtvn

De rit van Glenelg naar Victor Harbor was normaal 146 kilometer lang maar werd uiteindelijk afgerond op 120 kilometer wegens de moordende hitte in Australië. Nicholas Dlamini (Dimension Data) en Scott Bowden (UniSA-Australia) gingen er voor de derde dag op rij vandoor. Het peloton zag dat het goed was en gaf het duo snel zo’n zes minuten voorsprong.

Bowden ging dan solo maar op zo’n 20 kilometer van de finish werd hij ingerekend door het peloton onder leiding van de troepen van Ewan. Tiago Machado probeerde het nog even alleen maar de Portugees van Katusha kon niet winnen van de sprintersploegen.

De trein van Ewan leek alles onder controle te hebben, maar de Australiër twijfelde even bij het aangaan. Viviani profiteerde optimaal en stoomde naar winst in Victor Harbor. Ook Phil Bauhaus (Sunweb) was nog sneller dan Ewan, die derde werd maar wel leider blijft. Wereldkampioen Peter Sagan werd vijfde.

Uitslag:

1. Elia Viviani (Quick Step Floors) in 3u04’40”

2. Phil Bauhaus (Team Sunweb)

3. Caleb Ewan (Mitchelton-Scott)

4. Simone Consonni (UAE Team Emirates)

5. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe)

6. Simon Clarke (EF Education First-Drapac)

7. Alex Edmondson (Mitchelton-Scott)

8. Zakkari Dempster (UniSA-Australia)

9. Dries Devenyns (Quick Step Floors)

10. Jay McCarthy (Bora-Hansgrohe)

Stand:

1. Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) in 10u58’36”

2. Elia Viviani (Quick Step Floors) +10”

3. Daryl Impey (Mitchelton-Scott) +14”

4. Jay McCarthy (Bora-Hansgrohe) +15”

5. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) +16”

Meer sportnieuws