Peter Willemsen verliest twee uur in Dakar-rally

Foto: AFP

Peter Willemsen verliest twee uur in Dakar-rally

Print

Daags na de ritzege werd de koninginnenrit richting Chilecito een etappe om snel te vergeten voor Ton van Genugten, Bernard Der Kinderen en Peter Willemsen (Iveco). Omwille van technische problemen en een lekke band verloren ze ruim twee uur en zakten ze in de stand naar de zevende plaats. Het verschil tussen de vijfde plek van teamgenoten Ardavichus-Bruynkens-Huisman en de zevende plaats is amper 2:29.

Willemsen en zijn teamgenoten moesten als eersten de baan op, maar zoals eerder afgesproken zouden ze de duinen van Fiambala samen doorkruisen. De drie minuten tijdverlies bij aanvang van de rit waren ingecalculeerd. De dag verliep echter niet zoals gepland. Villagra ging vlot door de duinen, terwijl Van Genugten problemen kreeg.

“Ergens tussen kilometer 40 en 50 reden we van een duin af en direct daarachter lag weer een duin en een stukje piste met stenen. We kwamen met de voorbumper hard in het zand en dat stukje stenen terecht. Daarbij brak de koppeling van de stuurpomp af”, aldus Willemsen. “We zijn meteen beginnen sleutelen, maar mogelijk hebben we iets té snel gewerkt. Nog geen half uur later liep de olie van de stuurbekrachtiging er opnieuw uit en was alles te herdoen. In totaal verloren we goed anderhalf uur. We moesten nog een derde keer stoppen vanwege een lekke band en een vierde keer wanneer de hoofdschakelaar afsloeg. Een gevolg van de crash eerder op de dag. Het is balen. Eén inschattingsfout kost ons twee uur. Gelukkig is de concurrentie ook niet zonder kleerscheuren door de etappe gekomen. Het was heel zwaar, met erg los zand. Die vijfde plaats moet sowieso mogelijk zijn, maar we moeten ook niet vergeten dat Villagra nu aan de leiding staat van het klassement. Dat is ook heel belangrijk.”

Meer sportnieuws