Jeroen Meus vervangt Bart De Pauw als presentator van ‘Twee tot de zesde macht’

Bart De Pauw is definitief geschrapt als presentator van de populaire Eén-quiz ‘Twee tot de zesde macht’ na getuigenissen over grensoverschrijdend gedrag. Hij krijgt een opmerkelijke vervanger: tv-kok Jeroen Meus.

mrra,tdl, rdc

In november zette de VRT de samenwerking met het productiehuis Koeken Troef! stil, omdat een tiental vrouwen Bart De Pauw beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De deur voor contacten met het productiehuis, waar De Pauw deel van is, stond wel nog op een kier. Nu hebben ze dus besloten om opnieuw een seizoen van ‘Twee tot de zesde macht’ in gang te zetten, zonder zijn vaste presentator.

Jeroen Meus is uiteraard geen onbekende voor televisiekijkend Vlaanderen. Met zijn eigen kookprogramma ‘Dagelijkse Kost’ en reportagereeks ‘Goed Volk’ wist hij al heel wat fans voor zich te winnen. Ook in ‘Twee tot de zesde macht’ dook hij al eerder op, maar dan als deelnemer. Nu zal hij voor de allereerste keer een tv-quiz presenteren.

(De tekst gaat verder onder de foto.)

Uit ‘Het Collectief Geheugen’

Dat is niet het enige programma waarin VRT er resoluut voor kiest om De Pauw van het scherm te laten verdwijnen. Een aflevering van het nieuwe Eén-programma ‘Het Collectief Geheugen’ wordt niet uitgezonden omdat Bart De Pauw erin te gast was. De aflevering werd opgenomen in oktober van vorig jaar, een paar weken voor de VRT de samenwerking met Bart De Pauw en zijn productiehuis stopzette na klachten van grensoverschrijdend gedrag.

Het Collectief Geheugen is een komisch archiefprogramma gepresenteerd door Kamal Kharmach, waarin kapiteins Maaike Cafmeyer en Jacques Vermeire elke week met een bekende gast bekijken welke beelden en voorwerpen we al dan niet in ons collectieve geheugen moeten opnemen. De Pauw flankeerde normaal gezien Maaike Cafmeyer. Het programma gaat van start op 27 januari bij Eén.

MEER OVER Bart De Pauw

Nu in het nieuws