© Patrick De Roo

Makkelijker naar haven: waterbus zal ook varen op Albertkanaal, fietsbus rijdt vanaf maart

Er zijn meer details bekend over de fietsbus en waterbus die vanaf dit jaar het woon-werkverkeer naar de Antwerpse haven moeten vergemakkelijken. Beide projecten kosten elk meer dan een miljoen euro.

cwil

Wie met de fiets naar zijn job in de haven van Antwerpen gaat, kan moeilijk de oversteek van rechteroever naar linkeroever en omgekeerd maken. De fietsbus brengt daar verandering in. Het traject loopt van de Noorderlaan naar de Scheldelaan tot aan het Tolplein.

Tijdens de spits zullen de bussen vier keer per uur rijden. Vijf bedrijven sturen hun werknemers al vanaf maart op de fietsbus. Het project kost zo’n 1,6 miljoen euro. Het Havenbedrijf betaalt de helft van de kosten. De rest van het budget komt van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid.

De waterbus, die nu al tussen Hemiksem, Kruibeke en Antwerpen vaart, wordt uitgebreid naar de haven. Er komen twee extra waterbussen naar het noorden van de haven én twee waterbussen die van de sluis in Wijnegem via het Albertkanaal naar de haven varen. Dit project kost 1,3 miljoen euro.

MEER OVER Haven Antwerpen