Visser kan mooie vangst binnenhalen, maar dat laat hongerige krokodil niet zomaar gebeuren

Print

Visser kan mooie vangst binnenhalen, maar dat laat hongerige krokodil niet zomaar gebeuren Video: Facebook

Visser Luke Robertson zal zijn trip in het Australische Cahills Crossing niet snel vergeten. Toen de man net een grote vis aan de haak had geslagen in het Kakadu National Park, bleek ook een hongerige krokodil dat in de gaten te hebben. Die ging razendsnel zijn kans om de vangst nog af te snoepen terwijl enkel vrienden van de man het schrikwekkende tafereel konden vastleggen op camera.

Het was de eerste keer dat de man uit New South Wales op pad was in Cahills Crossing, een plek waar het doorgaans krioelt van de krokodillen. Het hoeft dus niet verbazen dat het aanvankelijk zijn bedoeling was om de dieren te spotten in de regio. Maar toen hij even de tijd wilde doden door wat te vissen, was de plotselinge komst van een krokodil niettemin een grote verrassing.

“Ik kon een barramundi van een behoorlijke grootte vangen toen ik op een veilige afstand van het water stond”, vertelde de man aan lokale media. Om zijn vangst tot op het droge te trekken, besloot hij even wat dichterbij te komen. Zijn plannetje viel weliswaar snel in duigen toen de ongewenste bezoeker opdook. “De krokodil begon mijn vis te achtervolgen terwijl ik op het punt stond om in de buurt van de oversteekplaats te komen. Het was het grootste exemplaar dat we al hadden gezien”, aldus Robertson.

“Sta nog liever oog in oog met haai dan met een van deze wezens”

Voor Robbo was het al snel duidelijk dat hij maar beter afscheid kon nemen van zijn vangst. Uit voorzorg stapte hij onmiddellijk achteruit terwijl de krokodil steeds sneller tot bij de vis zwom. Enkele seconden later kon het reptiel smullen van zijn nieuwste hapje. “Ik zou nog liever oog in oog staan met een haai dan met een van deze wezens”, verklaarde hij. “De vis was ongeveer 75 centimeter groot, het moet dus een goede maaltijd geweest zijn.”

Ondanks dat de situatie er riskant uitzag, was Robertson niet bijzonder nerveus tijdens het opmerkelijke tafereel. “Ik bleef toch zeker op vijf meter afstand van het water, al stond ik op het einde wel een beetje te bibberen op mijn benen. Het was zenuwslopend, maar eveneens erg leuk.” De Australiër is er dan ook van overtuigd om in de toekomst opnieuw een bezoekje aan de regio te brengen.

Ondertussen is een video van het tafereel al lustig gedeeld op sociale media. Al meer dan 59.000 mensen zagen hoe zijn onverwachte ontmoeting met de krokodil afliep.

MEEST RECENT