‘Home and Away’-actrice (29) sterft na crash die ook haar ouders en zus het leven kostte

‘Home and Away’-actrice (29) sterft na crash die ook haar ouders en zus het leven kostte

Print

Actrice Jessica Falkholt (29) is overleden na een zwaar auto-ongeluk waarin ook drie van haar familieleden stierven. Na meer dan drie weken vol operaties is ze alsnog aan haar verwondingen bezweken. Dat schrijven verschillende Australische media.

‘Home and Away’-actrice (29) sterft na crash die ook haar ouders en zus het leven kostte
Jessica Falkholt. Foto: ISOPIX

Op 26 december was Jessica (29) uit Sydney samen met haar ouders Lars (69) en Vivian (60) en zus Annabelle (21) onderweg. Toen Craig Whitall (50) met een andere wagen plots op hen inreed in de buurt van Ulladulla, kwam alle hulp meteen te laat voor Lars, Vivian en Craig. De 21-jarige Annabelle stierf drie dagen later in het ziekenhuis.

In het ziekenhuis konden de artsen Jessica nog in leven houden. Na talloze operaties kwamen er echter geen betere vooruitzichten. De machines die haar in leven hielden werden op 11 januari stilgezet. Vijf dagen later is ze overleden. Ondertussen zijn Lars, Vivian en Annabelle Falkholt al begraven in Sydney. Jessica’s broer Paul Ponticello blijft verweesd achter nu ook zij overleden is. “Ik was er zeker van dat we samen oud zouden worden”, klonk het in een emotionele speech.

Hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden is nog steeds niet bekend. De autoriteiten onderzoeken nog of de wagen op de verkeerde kant van de weg reed. Craig Whitall zou al verschillende ernstige verkeersovertredingen op zijn naam hebben gehad. Meer dan 60 keer werd hij veroordeeld, meer dan 10 keer reed hij zonder rijbewijs.

In 2016 werd Falkholt bekend bij het grote publiek met haar rol als Hope Morrison in de razendpopulaire Australische soap ‘Home and Away’. Haar collega’s uit de reeks spreken bedroefd hun medeleven uit. “Iedereen in haar omgeving had enorm veel respect voor Jessica’s aanwezigheid en talent. We zullen haar vriendschap voor eeuwig koesteren. Een echte tragedie”, schrijft Channel Seven in naam van de cast en crew.

MEEST RECENT