Investeerders pompen 7,25 miljoen euro in KV Mechelen

Print
De zeven investeerders die in de nieuwe nv zijn gestapt, hebben KV Mechelen een kapitaalsinjectie van 5,25 miljoen euro gegeven. Dat staat te lezen in de oprichtingsakte die het Belgisch Staatsblad gisteren publiceerde. Ze engageerden zich ook nog voor een extra injectie op termijn van 2 miljoen euro, wat het totaal op 7,25 miljoen euro brengt.

Zoals bekend zijn Olivier Somers en Dieter Penninckx hoofdaandeelhouders. Beiden brachten 2 miljoen euro in, voor 3.556 van de 10.000 aandelen. Samen beschikken ze dus over 71 procent van de aandelen. De overige vijf investeerders – Stefaan Vanroy, Eddy De Reys, Luc Leemans, Thierry Steemans en Guy Vanherp – brachten elk 250.000 euro in, voor elk 4,5 procent van de aandelen. De nieuwe vzw – KV Mechelen Support – heeft 6,7 procent, want ze brengt ook nog 375.750 euro in. 

De raad van bestuur van de nv bestaat voorlopig uit de zeven investeerders, aangevuld met voorzitter Johan Timmermans, Mark Uytterhoeven en twee leden van de vzw, die tevens uit het Supportersorgaan komen: Hans Van der biesen en Gert Van Dyck. De vzw telt nog 25 man en heeft een twaalfkoppige raad van bestuur, met onder anderen Marc Faes en Silveer Dauwe. Fi Vanhoof neemt geen bestuurlijke functie meer op, maar staat nog altijd mee in voor het sportieve.

De kapitaalsinjectie via de nv dient vooral om de club op structureel vlak (stadion, jeugdwerking,…) vooruit te helpen. Al kwam de verhoogde financiële armslag ook in de wintermercato al van pas. Voor de laatste inkomende transfer, die van Yacouba Sylla, is het nog wachten op de definitieve bevestiging. 

MEER VOETBALNIEUWS