Dashcam filmt per toeval hoe ‘vliegende’ auto zich in tandartsenpraktijk boort

Print

Dashcam filmt per toeval hoe ‘vliegende’ auto zich in tandartsenpraktijk boort Video: Reuters/Ruptly

Een bestuurder moest zijn auto zondag achterlaten op de eerste verdieping van een tandartsenpraktijk in de Amerikaanse staat Californië nadat hij spectaculair was gecrasht. De man was aan hoge snelheid over een middenberm gevlogen, waardoor zijn voertuig zich in het gebouw boorde en daar bleef steken. Een automobilist die toevallig op de plek van het onheil passeerde, filmde de het spectaculaire moment waarop de auto even kon vliegen.

Volgens de politie van Santa Ana raakte de bestuurder op zondagochtend een middenberm aan hoge snelheid, waardoor hij de lucht in werd gelanceerd en zich in de gevel van de tandartsenpraktijk boorde. Het voertuig bleef zo’n drie meter boven de grond bungelen en vloog na de crash ook in brand.

De passagier in de wagen kon snel ontsnappen, maar de bestuurder - die later toegaf onder invloed van drugs te zijn - bleef aan de onderkant van zijn auto hangen tot de hulpdiensten waren gearriveerd. Zowel de passagier als de bestuurder kwamen er uiteindelijk met lichte verwondingen vanaf.

MEEST RECENT