Ex-borstkankerpatiënte Marleen en haar buddy Tamara lopen Antwerp Ten Miles voor Think-Pink

Print

Marleen en Tamara op training in Pulle. Foto: kma

Zandhoven - In 2006 werd Marleen Van den Eynde (59) uit Pulle getroffen door borstkanker. Op voorzet van Think-Pink, loopt ze als één van de twintig 'Anita's' samen met haar buddy Tamara straks de Antwerp Ten Miles.

Think-Pink, bekend voor sensibilisering en onderzoek naar borstkanker, deed een oproep naar twintig (ex)-borstkankerpatiëntes om op 22 april de Antwerp Ten Miles te lopen ten voordele van Think-Pink. Alle deelneemsters worden ingeschreven onder de naam ‘Anita’.  En al die Anita’s mogen een loopbuddy meebrengen.

Marleen Van den Eynde uit Pulle reageerde op de oproep. Op haar 47ste werd ze zelf getroffen door borstkanker. Via radiotherapie en een borstsparende operatie overwon ze de ziekte. “Maar ik lag er in totaal toch een jaar tussenuit. Ik wil dit doen voor al mijn boezemvriendinnen, en voor een gezonde toekomst voor mijn kinderen en kleinkinderen.”

Marleen startte twee jaar geleden met de KVLV van Pulle met start-to-run. “In 2016 en 2017 hebben we met ons start-to-rungroepje de vijf kilometer gelopen in Antwerpen voor de vzw Met Lege Handen. Tamara Peeters uit Pulle, die ook start-to-run deed met mij met de KVLV,  wordt mijn loopbuddy tijdens de Ten Miles.”

Beide dames trainen twee keer per week in Pulle, zelfs nu in de kille winteravonden. "Als je alleen bent, vertrek je niet als het vriest of regent, maar omdat ik weet dat mijn loopmaatje Tamara klaar staat, trek ik toch mijn loopschoenen aan", vertelt Marleen. "Met ons tweetjes lukt het wel, en onderweg kletsen we honderuit." ’s Zaterdags gaat Marleen met alle Anita’s oefenen op de atletiekpiste in Beveren onder leiding van sportfysioloog Rudi Frankinouille.

“Tamara en ik gaan nu Think-Pink-spaarpotten zetten bij lokale handelaars in Groot-Zandhoven en gadgets verkopen zoals lippenbalsem, om sponsorgeld in te zamelen. Van de burgemeester kregen we toestemming om een spaarpot in het gemeentehuis te zetten. In sporthal Het Veld gaan we handdoeken verkopen voor 5 euro.” Marleen alias Anita ziet het helemaal zitten. “Ik word dit jaar zestig en mijn zoon is op 22 april, de dag van de Ten Miles, jarig!”

Wie Marleen en Tamara wil steunen of gadgets wil kopen, mailt marleen-vde@hotmail.com

Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

Think-Pink zoekt nog lopers: www.think-pink

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio