24 uur na ontploffing: hulpdiensten hebben Paardenmarkt verlaten

Foto: sare, pdr, photo news

24 uur na ontploffing: hulpdiensten hebben Paardenmarkt verlaten

Print
Antwerpen -

Op de Paardenmarkt was het dinsdagnamiddag nog bijzonder druk met de massale aanwezigheid van hulpdiensten en het bezoek van onder meer koning Filip en premier Charles Michel. Zo’n 24 uur na de ontploffing een totaal ander beeld: de hulpdiensten zijn er weg en de site is afgesloten.

Maandagavond rond 21.30 uur vond er ter hoogte van restaurant Primavera aan de Paardenmarkt een zware ontploffing plaats. Drie gebouwen raakten zwaar vernield. De brandweer begon meteen met groot materiaal te zoeken naar slachtoffers. Zeker veertien gewonden werden maandagavond naar het ziekenhuis gebracht. Er waren in de nacht van maandag op dinsdag nog twee personen vermist. De hulpdiensten konden dinsdagochtend twee slachtoffers van onder het puin halen. Ze zijn allebei overleden.

De brandweer was heel de dag bezig met het voorzichtig opruimen van brokstukken. Het beveiligen van de getroffen huizen was prioriteit nummer één. “We verwachten de komende dagen stormachtig weer”, legt Bart Bruelemans, rampenambtenaar van de stad Antwerpen uit. “Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat alle loshangende delen veilig verwijderd worden.”

Rond 21.15 uur, bijna 24 uur na de explosie, is het een totaal ander zicht op de Paardenmarkt. De hulpdiensten zijn er weg en de site is afgesloten met hekken en politielinten.

24 uur na ontploffing: hulpdiensten hebben Paardenmarkt verlaten
Foto: sare
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio