Schattig: hond vangt verstoten lammetje Kalimero op

Print
Brecht - Het kleine lammetje Kalimero – jawel, met een k – werd verstoten door zijn moeder maar werd liefdevol opgevangen in het huis van de familie Torfs. Hond Wolle waakt over hem alsof het zijn eigen jong is.

Kleine Kalimero laat het zich allemaal welgevallen. Het walliser schwartznase-schaapje werd te vroeg geboren en zijn moeder was niet in staat om het groot te brengen. Dus werd kleine Kalimero liefdevol opgevangen in huis bij de familie Torfs. Grote hond Wolle, een newfoundlander, ontfermt zich als een moeder over het lammetje en wijkt geen seconde van zijn zijde.

“Kalimero woog bij zijn geboorte amper 2 kilo”, vertelt Ann Boaventura Marques. “Voor zijn moeder was het haar eerste lammetje, maar bij gebrek aan ervaring wilde ze hem geen melk geven. Wij brengen hem nu groot met de fles. In zijn bench ligt een grote teddybeer en ligt hij onder een warme lamp. In het begin kreeg hij elke drie uur een flesje, nu elke vier uur. Ondertussen weegt hij al 5 kilo. Hij zal nog twee maanden bij ons in huis blijven, al mag hij ook al af en toe bij de kudde om kennis te maken.”

Hond Wolle ziet Kalimero als haar lammetje. Waar Kalimero zit, vind je ook Wolle. “Wanneer ze melk heeft gedronken, is het Wolle die haar wast.”

Heel even leek het minder goed te gaan. Het lammetje bleek een longontsteking te hebben. “Met antibiotica, zorg en aandacht is het gelukkig weer allemaal goed gekomen. Ook in die moeilijke dagen week Wolle geen seconde van haar zijde.”

Alle dieren die tot september geboren worden, krijgen een naam die begint met de letter k. “Omdat Kalimero klein was en hij in het begint alleen moest vechten tegen de grote wereld, vonden we de naam Kalimero wel toepasselijk, al wordt die naam eigenlijk met een c geschreven. Hulpeloos is hij nu al lang niet meer.” 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio