Eigenaar van getroffen pand aan Paardenmarkt reageert na explosie: “Er waren geen problemen”

Foto: Patrick De Roo

Eigenaar van getroffen pand aan Paardenmarkt reageert na explosie: “Er waren geen problemen”

Print
Antwerpen -

De huisbaas van het getroffen gebouw op de Antwerpse Paardenmarkt, Hamdi Chalghmi, heeft gereageerd op de explosie van maandagavond. “Dit is echt heel, heel, heel erg”, klinkt het bij de eigenaar. Eerder reageerde zijn broer via VTM NIEUWS.

“Ik heb weinig informatie op dit moment”, zegt Chalghmi. “Het zijn de experten die nu hun onderzoek moeten voeren. Ik ben heel hard geschrokken van de beelden die ik in de media gezien heb. Dat is echt heel, heel, heel erg. Zoiets heb ik nog nooit gezien.” Chalghmi was op vakantie in Egypte, maar zegt nu het vliegtuig huiswaarts te nemen.

Op vragen over de bewoonbaarheid van de appartementen, antwoordt de man dat ze volgens hem “in orde” waren. “Er waren geen problemen. Er zijn ook nooit problemen met de gas geweest. Ik weet niet waar die explosie vandaan komt. Is dat ons gebouw? Is dat het gebouw ernaast? Ik wacht op het rapport van de experts. Ik hoop vanavond terug in België te zijn om me verder te informeren.”

Volgens buurtbewoners waren er ook werken aan de gang om er een hamburgerrestaurant te openen. “Die werken waren afgerond”, zegt Chalghmi. “De experts hadden hun toestemming gegeven om de zaak open te doen. Dat zou later deze week gebeuren.”

“Bij lek bel je naar de brandweer”

Eigenaar van getroffen pand aan Paardenmarkt reageert na explosie: “Er waren geen problemen”
Sammy Chalgmi (links), de broer van de eigenaar van het getroffen gebouw. Foto: Belga, rr

Zijn broer, Sammy Chalghmi, was de afgelopen dagen in het bezit van de gsm van de eigenaar. Maar daarop heeft hij naar eigen zeggen nooit een oproep ontvangen, ook niet de voorbije dagen. “Er is nooit gebeld geweest voor een gaslek, ook niet de laatste tien dagen. Het gebouw was trouwens intact, er is geen enkel probleem”, zegt Chalghmi aan VTM Nieuws. “Als er ooit een lek was, dan zou dit trouwens bij eender wie kunnen gebeuren. Als er bovendien een lek is, dan bel je normaal naar de brandweer. Niet naar de huisbaas.”

Slachtoffer Diouaene verklaarde dinsdagochtend nog dat zijn huisbaas onbereikbaar was, omdat hij op reis was in Egypte. Die had trouwenseerder al duidelijk gemaakt dat hij absoluut geen politie in zijn pand wilde. “Daarom belden we de hulpdiensten niet. Onze huisbaas is totaal niet correct, op alle vlakken”, aldus Diouaene.

De brandweer werd maandag omstreeks 21.30 uur opgeroepen voor een hevige explosie aan de Paardenmarkt. Enkele gebouwen, waaronder het pand waar het Italiaanse restaurant Primavera is gevestigd, hebben zware schade opgelopen. Drie gebouwen zijn volledig verwoest. Zes gebouwen zijn onbewoonbaar verklaard. Er vielen twee dodelijke slachtoffers en veertien gewonden. Over de oorzaak van de explosie is nog niets bekend.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio