Paard overleeft maar nipt aanval van tijger en leeuw

Een weerloos paard werd “een halve maand geleden” brutaal aangevallen door een tijger en leeuw in de ring van een Chinees circus tijdens een “gewaagde” repetitie. Het was de bedoeling dat de twee wilde katten op de rug van het paard zouden rijden, maar ze hadden blijkbaar meer zin om het dier te bijten nadat het de leeuw een stamp had verkocht. Medewerkers van het circus konden de dieren uiteindelijk uit elkaar drijven door zwepen te gebruiken. Het paard overleefde de aanval en zou inmiddels al terug aan het optreden zijn.

pjv

De directie van het circus had grootse plannen en wilde de tijger en de leeuw tot ruiters bombarderen, maar dat moesten ze nog even testen tijdens een repetitie. “De dieren wilden niet samenwerken”, aldus een woordvoerder van het Chinese Taiyang-circus. “De leeuw begon plots te bijten toen hij een schop kreeg van het paard en tot overmaat van ramp begon de tijger mee te doen.”

De tijger probeerde aan een van de poten van het paard te knabbelen, terwijl het dier wanhopig probeerde weg te galopperen. Het onfortuinlijke beest werd uiteindelijk gered door enkele verzorgers, die uit alle macht een zweep inzetten om de grote katachtigen van hun prooi te scheiden.

Na de beproeving bleef het paard bloedend en gewond achter, maar volgens de directie stelt het dier “het goed” en kon het even later alweer optreden. De geplande voorstellingen gingen gewoon door en het circus werd niet geïnspecteerd door de Chinese overheid.