Jongeren ‘surfen’ op rijdende bus: “Extreem gevaarlijk”

Print

Jongeren ‘surfen’ op rijdende bus: “Onacceptabel en extreem gevaarlijk” Video: Facebook

Vier jongeren werden gefilmd toen ze een lift kregen van een openbare bus, maar dan aan de buitenkant van het voertuig. Twee van de jongens klampten zich aan de achterkant van de bus vast om naar de andere kant van de stad te rijden, terwijl hun vrienden op het dak lagen. De vervoersmaatschappij die eigenaar is van de bus veroordeelde het gedrag van de jongeren, maar houdt vol dat de chauffeur van niks wist.

De vier tieners riskeerden hun leven toen ze volgens getuigen helemaal naar de andere kant van het dorp ‘surften’ aan de buitenkant van de bus. “Onacceptabel en extreem gevaarlijk”, noemde de buschauffeur het gedrag van de jongeren die waren ‘opgestapt’ bij een bushalte in de Engelse gemeente Aldershot. Een getuige filmde de rit van de jongeren en publiceerde de beelden achteraf op Facebook, waar ze al duizenden keren werden bekeken.

De chauffeur blijft erbij dat niks doorhad, wat ook wordt bevestigd door een woordvoerder van de vervoersmaatschappij: “We waren gechoqueerd en erg bezorgd toen we beelden te zien kregen. Dergelijk gedrag kan niet worden getolereerd. Onze chauffeur was zich echter van geen kwaad bewust.”

Het is momenteel niet duidelijk of de openbare vervoersmaatschappij stappen onderneemt om de jongeren op te sporen, maar op sociale media zijn er heel wat Britten die het gedrag van de jongeren wel grappig vinden: “Dat komt er van als een ritje met de bus te duur wordt.”

MEEST RECENT