Gedenkmuur overleden Beerschot Wilrijk-directeur beklad met ‘PCL Lierse’: “Dieptepunt van laagheid”

Foto: Victoriano Moreno

Gedenkmuur overleden Beerschot Wilrijk-directeur beklad met ‘PCL Lierse’: “Dieptepunt van laagheid”

Print
Kiel -

De spanningen tussen Beerschot Wilrijk en Lierse blijven aanhouden. De gedenkmuur voor Marc Steenackers, de algemeen directeur van Beerschot Wilrijk die vorig jaar omkwam bij een ongeval, is zondagochtend beklad met de tag ‘PCL Lierse’. De supportersvereniging Pallieter Casuals Lier (PCL) ontkent alle betrokkenheid. “De daders zullen ook wel beseffen dat ze onlosmakelijk met de bodem verbonden zijn”, benoemt Walter Damen, bestuurslid bij Beerschot Wilrijk, het voorval.

De fans van Beerschot Wilrijk kregen - na het hallucinant verlies tegen Cercle Brugge - zondagochtend een nieuwe zware opdoffer te verduren. De gedenkmuur van overleden bestuurslid Marc Steenackers was besmeurd met de boodschap ‘PCL Lierse’, verwijzend naar de zware supportersgroep van de club.

PCL Lierse ontkent er iets mee te maken te hebben. “Dit is een laffe actie waarbij onze naam wordt misbruikt. We ondertekenen nooit onze tags met Lierse”, klinkt het bij Pallieter Casuals Lier.

Het voorval doet alleszins geen goed aan de spanningen die heersen tussen Beerschot Wilrijk en Lierse die met een beschuldigende vinger naar elkaar wezen nadat de match in 1B van vorige week opnieuw ontaardde in rellen.

Bij Beerschot Wilrijk wordt de bekladde muur zo snel mogelijk in ere hersteld. “Dit is een dieptepunt van laagheid”, zegt bestuurslid Walter Damen aan atv. “Het is natuurlijk ook een heel bewuste daad tot provocatie. Ik kan enkel aan de supporters vragen om hier niet op te reageren, om te laten zien dat ze veel meer klasse en stijl hebben dan de daders. De mensen die dit hebben gedaan, zullen ook wel beseffen dat ze onlosmakelijk met de bodem verbonden zijn en daar ook nooit van zullen af geraken. Triestige mensen. We zullen er pas over oordelen als er werkelijke bewijzen zijn.”

Schadeclaim

De supporters van Beerschot Wilrijk die bij de wedstrijd tegen Lierse gewond raakten of schade leden gaan gezamenlijk een schadeclaim indienen. Achttien slachtoffers hebben zich inmiddels gemeld, zegt Patrick Campenaerts van supportersvereniging Tene Quod Bene. De meesten liepen brandwonden op door de vuurpijlen die werden afgeschoten.

Bij de raid van Antwerp-hooligans op supportersbussen van Beerschot Wilrijk in augustus werd ook zo’n schadeclaim opgemaakt. Die schade zou 185.000 euro bedragen, aldus Campenaerts op atv.

MEER VOETBALNIEUWS