Bizarre inbraak: ‘kerstboom’ pleegt diefstal in auto van toeristen

Print

Bizarre inbraak: ‘kerstboom’ pleegt diefstal in auto van toeristen Video: Facebook

Een dief in Amsterdam maakte vrijdagnacht gebruik van een bijzondere vermomming om ongezien zijn slag te slaan in een auto van toeristen. Verkleed als kerstboom wandelde de man richting de wagen, brak het voertuig open en ging er met zijn buit vandoor. Bewakingsbeelden van het incident gaan momenteel viraal op sociale media.

“Met kerst lijkt dit enkel voorbestemd aan de rendieren, maar deze kerstboom laat op innovatieve wijze merken dat hij ballen heeft.” Het zijn de woorden van de politie van Amsterdam Oost Zeeburg, die de camerabeelden van de inbraak op Facebook heeft gezet.

De inbreker was zich ervan bewust dat een bewakingscamera van het hostel gericht stond op de wagen, waardoor hij met de speciale tactiek op de proppen kwam. Het zou bovendien niet de eerste keer zijn dat een wagen wordt leeggeroofd in de regio. “Auto’s van toeristen zijn met regelmaat gewillige objecten voor auto-inbrekers”, stelt de politie. “Rond diverse ‘hotspots’ wordt gewaarschuwd voor dergelijke feiten.” Het onderzoek naar de inbraak is nog aan de gang.

MEEST RECENT