Massale vechtpartij na match Lyra-Racing

Foto: GMAX

Massale vechtpartij na match Lyra-Racing

Print
Mechelen / Lier -

De voetbalwedstrijd tussen Lyra en Racing Mechelen is zondag ontaard in een massale vechtpartij op het veld. De politie had de situatie snel onder controle en niemand raakte ernstig gewond.

De topper tussen competitieleider Lyra en Racing Mechelen in eerste provinciale, die gespeeld werd in Berlaar, eindigde op een 1-2 overwinning voor groenwit. Die zege werd op het einde van de match wel ontsierd door een vechtpartij. “Tijdens de wedstrijd bleef het zeer rustig”, zegt korpschef Jan Van Asch van de politiezone Berlaar-Nijlen. “Al hebben de supporters van Racing Mechelen hier en daar wel wat schade toegebracht aan het stadion. Na de wedstrijd heeft een supporter van Lyra de supporters van Racing geprovoceerd, waardoor de potjes bij de bezoekende fans overkookten.” 

“Een honderdtal mensen bestormde het veld”, vertelt Van Asch. “Er brak een massale vechtpartij uit, waarbij rake klappen werden uitgedeeld. We waren gelukkig voorbereid en konden beide partijen snel scheiden waardoor de rust vrij snel weerkeerde. Daarbij kregen we hulp van de collega’s uit Lier, die na de wedstrijd van Lierse tegen Tubeke naar hier waren afgezakt.” 

“Ongetwijfeld zijn er een aantal heethoofden gekwetst geraakt tijdens de schermutselingen”, klinkt het. “Maar niemand had medische bijstand nodig. Een aantal vechtersbazen hebben we intussen kunnen identificeren en er zijn ook beelden van de vechtpartij. Er werd niemand opgepakt. Iedereen zal wel zijn verantwoordelijkheid moeten nemen. De personen die schade toebrachten aan het stadion, zullen de rekening daarvoor zeker nog krijgen”, zei de korpschef nog. 

Matchverslag

De match had alles wat voetbal in eerste provinciale mooi maakt. Ongeveer 1.000 toeschouwers, waaronder een ruime delegatie van de bezoekers. Die supporters zagen hun ploeg al na twaalf minuten op voorsprong klimmen. Een center van Hens werd door Huysmans binnengekopt. Op een zwaar veld was goed voetbal niet aan de orde.

Nauwelijks kansen voor beide ploegen. Drie minuten voor de rust duwde Wout Kerckhofs een voorzet van Kreydt in eigen doel. Na de pauze kwam Racing opnieuw op voorsprong, een voorzet-schot van Fontaine vloog aan de tweede paal binnen. Lyra ging nu op zoek naar een doelpunt, maar kansen voor Kreydt, Van Den Brande en Nys kenden geen succes. RC Mechelen bleef overeind, het laatste fluitsignaal werd begroet alsof Racing de titel had gewonnen. Kort daarop braken rellen uit. Voor groen-wit pakten Correas, Wout Kerckhofs en Van Dorst geel. Volgende zaterdag thuis tegen Sint-Job keren Dondo en Luckermans terug uit schorsing. Stein Stuyck (knie) speelde niet.

MEER VOETBALNIEUWS