Berchem gaat thuis de boot in tegen Geel

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Berchem gaat thuis de boot in tegen Geel

Print

De broodnodige zege voor Berchem blijft op zich wachten. Ook voor eigen volk tegen Geel moest geel-zwart het onderspit delven. Met één punt uit de laatste zes wedstrijden moet de Rooiploeg snel in actie schieten.

De slappe vertoning in Knokke eiste dan toch zijn slachtoffers. De Wilde en Verstraeten verdwenen uit de basis, Van Dooren en Saillart waren hun vervangers. Maar de elf die wél op het veld stonden, bedankten hun coach niet meteen voor het vertrouwen. Acht minuten ver dwong Geel iets te gemakkelijk een vrije trap vanop zo’n dertig meter af. Kerckhofs schilderde de bal op het hoofd van Christiaens. Die verlengde tussen een pak spelers door richting de verste paal en Appels was meteen geklopt.

Berchem was dit keer wél in staat om onmiddellijk een vuist te maken, maar de kopbal van Mauro spatte uiteen op de lat. Toen Zorbo zich over links kon doorzetten en voorbrengen tot bij Van Dooren hingen de bordjes toch weer in evenwicht. Niet voor lang echter, want balverlies van Hairemans gaf Reuten vrijgeleide om vanop afstand te schieten. Appels geraakte net niet bij het schot van de jonge Gelenaar en zo stonden de bezoekers plots weer voor.

Hayen voerde net als in Knokke opnieuw een wissel uit voor de rust en haalde een bleke Hairemans er af voor aanvaller Maluka. Die stond nog maar enkele minuten op het veld toen hij Mantel tot een redding dwong. Ook Carrez geraakte niet voorbij de bezoekende doelman. De sterkere periode van Berchem duurde alweer niet zo lang. Kort voor de rust werd de inlopende Christiaens helemaal uit het oog verloren. Appels kon niet verhinderen dat de bal via de lat een derde keer binnen dwarrelde.

Berchem gaat thuis de boot in tegen Geel
Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Met het mes op de keel

Na de pauze probeerde Berchem nog de bakens te verzetten met de inbreng van Verstraeten en Nwokoro. Veel gevaar leverde dat echter niet meer op. Saillart legde nog een keer goed breed, maar het schot van Carrez miste kracht om Mantel te verontrusten. Het waren integendeel de bezoekers die nog het dichtst bij een doelpunt kwamen toen de poging van Vanaken net naast de paal in hoekschop verdween.

Berchem had niet meer de middelen om het tij te keren en Geel had geen moeite om de wedstrijd met de rem op uit te spelen. Met één punt in de laatste zes wedstrijden kan stamnummer 28 absoluut niet tevreden zijn. Volgende week speelt Berchem al met het mes op de keel op bezoek bij rechtstreeks concurrent Chatelet.

SCHEIDSRECHTER: Bram De Clercq

DOELPUNTEN: 8’ 0-1 Christiaens, 22’ 1-1 Van Dooren, 24’ 1-2 Reuten, 42’ 1-3 Christiaens

BERCHEM SPORT: Appels, Kamneng Djoum, Vande Velde, Van Dooren, Van Minnebruggen, Absisan (65’ Verstraeten), Mauro, Saillart (74’ Nwokoro), Hairemans (32’ Maluka Bimbo), Carrez en Zorbo.

ASV GEEL: Mantel, Robin, Haagen, Vanaken, Christiaens, Van den Ackerveken, Reuten (87’ Vanderheiden), Nick Hulsmans, Kerckhofs, Ferreira Carrasco (75’ Dries Hulsmans) en Zaidi (87’ Vandermeulen).

GELE KAARTEN: Vanaken, Ferreira Carrasco, Carrez

MEER VOETBALNIEUWS