© Ward Bosmans

Ex-topvoetballer Piet den Boer wordt boegbeeld van M+ en staat op de stadslijst van Somers

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Stadslijst ‘Voor Mechelen’ werd ex-KV speler Piet den Boer (59) voorgesteld als kandidaat. Als spits maakte hij eind jaren 80 furore bij KV Mechelen, met wie hij de beker, landstitel en Europacup II veroverde. Den Boer die momenteel werkzaam is als bankier, sluit zich aan bij het onafhankelijke M+.

Ward Bosmans

Als nieuw boegbeeld van M+ neemt hij de fakkel over van Frank Nobels die zelf niet meer zal opkomen. M+ trekt in oktober samen met Open VLD en Groen naar de kiezer onder de naam ‘Voor Mechelen’.

Burgemeester Bart Somers (Open VLD) zei verheugd te zijn dat Piet den Boer mee wil werken aan het nieuwe project ‘Voor Mechelen’. “Piet is iemand die in het verleden al bewezen heeft dat hij zich inzet voor Mechelen. Hij staat symbool voor wat wij met de stadslijst willen uitstralen.”

Ook Kristof Calvo (Groen) ziet in den Boer een sterke kandidaat voor de stadslijst. “Als voetballer hielp hij KV Mechelen aan heel wat prijzen. Maar hij komt ook uit het bedrijfsleven en heeft ervaring als vakbondsafgevaardigde. Zijn engagement maken hem ongetwijfeld ook voor M+ een scorende spits.”

“Ik vind het geweldig om mij nog eens 6 jaar in te zetten voor Mechelen”, zo reageert Piet den Boer zelf op het nieuws. Volgens Piet den Boer biedt de Stadslijst een mogelijkheid om zijn engagement voor Mechelen nog verder door te trekken. “Ik engageer mij al vele jaren voor verenigingen zoals Foundation Mechelen, waar ik mij inzet voor sporters met een beperking.”

Piet den Boer verhuist in de loop van dit jaar van de Kempen naar Mechelen. In 2017 was den Boer nog een van de grote voortrekkers achter de redding van voetbalclub ASV Geel. Het engagement voor ASV Geel blijft ongeschonden, zo stelde den Boer op de persconferentie.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio