© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

© Hans Otten

1 / 6

Pers slaat eerste plaket van familie Francken

In de ateliers van Mauquoy Medal in Grobbendonk rolden zaterdag de eerste herinneringsplaketten voor 400 jaar Francken uit de persen. Met dit kleinood herdenkt Numismatica Herentals de befaamde schildersfamilie die afstamt van Herentals.

Hans Otten

Cultuurschepen Ingrid Ryken, kunstenares Christel Druyts, voorzitter Rudi Dillen van Numismatica en voorzitter Bart Wynants van de Herentalse Cultuurraad zetten zaterdag in de ateliers van Mauquoy Medal in Grobbendonk de pers van 50 ton in gang die het herinneringsplaket voor 400 jaar Francken gaat slagen.

De Cultuurraad herdenkt dit jaar de historische schildersfamilie die uit de Keizerstede afstamt door allerlei culturele verenigingen uit te dagen iets met de kunst van de Franckens te doen. Alleen al in de Sint-Waldetrudiskerk hangen maar liefst negen werken van deze familie uit de zestiende en zeventiende eeuw.

Kunstenares Christel Druyts won de ontwerpwedstrijd van Numismatica Herentals, die het plaket in 100 bronzen en 100 alpaca exemplaren laat fabriceren. Die worden nu te koop aangeboden.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio