© Photo News

Jonge vrouw opgesloten en gemarteld door haar vriend

De onderzoeksrechter in Charleroi heeft zaterdag een 39-jarige man aangehouden voor poging doodslag, opsluiting en ook voor onmenselijke en vernederende behandelingen. Hij wordt ervan verdacht zijn 23-jarige vriendin te hebben geslagen, snijwonden te hebben toegebracht en haar te hebben opgesloten op de zolder van het huis van zijn moeder in Jumet (Charleroi). Deze vrouw, die de scène bijwoonde, is vrijgelaten zonder inbeschuldigingstelling. Dat is vernomen van het parket van Charleroi.

Het was de moeder van het slachtoffer die de hulpdiensten vrijdagmorgen verwittigde. Zij had telefonisch een noodoproep van haar dochter ontvangen, waarin ze aangaf dat ze opgesloten was door haar partner en vreesde voor haar leven, aldus het parket.

De lokale politie van Charleroi begaf zich naar de rue des Verreries maar de verdachte weigerde open te maken voor de inspecteurs. Nadien poogde hij via de daken te vluchten. Toen de agenten door een raam bloedsporen opmerkten, drongen ze de woning binnen en pakten de man op. Op zolder vonden ze de toegetakelde jonge vrouw. Haar lichaam vertoonde tal van bloeduitstortingen en er waren sporen van inkepingen met een mes op de benen, om haar te doen lijden, aldus substituut Sandrine Vairon. Het slachtoffer werd in shock gehospitaliseerd. Ze verkeert niet in levensgevaar.

De verdachte werd zaterdag voor de onderzoeksrechter geleid, die hem aanhield voor poging doodslag, opsluiting en onmenselijke en vernederende behandelingen. Zijn moeder, in wiens woning de feiten in haar bijzijn gebeurden, werd vrijgelaten. In deze fase werd het niet verlenen van hulp aan een persoon in nood niet weerhouden, maar het onderzoek wordt voortgezet.

Bij het doorzoeken van de woning trof de politie vervolgens de 23-jarige vrouw aan, opgesloten op zolder. Ze vertoonde ernstige verwondingen, veroorzaakt door stokslagen en inkepingen met een mes. Volgens de eerste vaststellingen zou de vrouw zeker de voorgaande 48 uur gemarteld zijn.

Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis. De dader is doorverwezen naar de onderzoeksrechter, die hem aangehouden heeft. De moeder van de dader, die inwoonde in het huis waar de feiten plaatsvonden, moet zaterdag voor de onderzoeksrechter verschijnen wegens het niet verlenen van hulp aan een persoon in nood.

Nu in het nieuws