Jan Van der Vaet geniet van “zware maar ongelofelijk mooie Dakar”

Foto: BELGA

Jan Van der Vaet geniet van “zware maar ongelofelijk mooie Dakar”

Print

Jan Van der Vaet, mecanicien aan boord van de MAN #514, de truck die hij deelt met zijn teamgenoten Steven Rotsaert en Charly Gotlib, blikte vrijdag tijdens de rustdag in de Dakar terug op de zware ritten in Peru. De bemanning van het RTS team staat na zes ritten op de 19e plaats.

“Het is ongelofelijk, ongelofelijk, ongelofelijk. Ik kan het niet anders verwoorden” zegt Van der Vaet. “Ik heb nog nooit zo’n immense duinen gezien. Het waren kathedralen en de deelnemers die vandaag uitrusten in La Paz hebben ze allemaal bedwongen. De eerste vijf dagen was er enkel zand. Deze jubileumeditie bracht de voorbije dagen de echte spirit van de Dakar weer tot leven. Het was geen snelheidswedstrijd. Neen, het kwam er op aan om te overleven.”

“De solidariteit onder de deelnemers was bijzonder groot. Iedereen hielp iedereen, met als doel de finish te bereiken. Met een aantal teams hebben we in de woestijn overnacht. De dag nadien hebben we een halve dag liggen sleuren met zandplaten om toch maar uit die dekselse put te raken. Het was één groot avontuur. Op één klein foutje na hebben we schitterend gereden. Op naar de volgende week, met hopelijk nog meer avontuur.”

Meer sportnieuws