© rr

Brandweer bouwt nieuwe kazerne aan Kielsevest

De brandweer gaat nog een nieuwe kazerne bouwen. Er is een principieel akkoord over de verhuis van de Paleisstraat naar een gloednieuw complex aan de Kielsevest. Een timing voor de bouw is er nog niet.

sare

De afgelopen jaren investeerde de brandweer onafgebroken in nieuwe infrastructuur. Op de Noorderlaan werd een nieuwe hoofdkazerne opgetrokken, het administratieve gebouw in de Sint-Jacobsmarkt werd omgebouwd tot brandweerpost en de eerste steen voor een kazerne in Wilrijk werd gelegd.

Gisteren raakte bekend dat ook de kazerne in de Paleisstraat zal verdwijnen. “De kazerne is verouderd en sluit niet meer aan bij de hedendaagse vereisten”, zegt woordvoerster Jasmien O. Omdat een volledige renovatie te duur zou uitvallen, werd naar een andere oplossing gekeken.

Samen met AG Vespa zal een nieuwe kazerne gebouwd worden op de Kielsevest. Op die gronden huist nu nog Studio Start en was afgelopen zomer een zomerbar. “De kazerne wordt geïntegreerd in een gebouw met meerdere lagen”, aldus O. “De kazerne beneden en kantoren boven. Door de samenwerking met AG Vespa blijft de kost beperkt tot 4,5 miljoen euro.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio