Bestuurder verliest controle over het stuur op snelweg, maar het manoeuvre dat volgt is indrukwekkend

Een automobilist in South Florida is dankzij een opmerkelijk manoeuvre ontsnapt aan een zwaar ongeval. Even leek een botsing onvermijdelijk toen de bestuurder van een Saturn plots de controle verloor over het stuur op de snelweg Interstate 95. Maar dankzij de straffe rijkunsten van de automobilist kwam iedereen met de schrik vrij.

kmlo

Het tafereel dateert van afgelopen dinsdag. Een dashcam van een achterligger kon filmen hoe de bestuurder wilde wisselen van rijstrook zonder de richtingaanwijzers te gebruiken. Een witte personenwagen die net achter de automobilist reed, kwam daardoor op een bepaald moment wel erg dicht in de buurt van de wagen. De bestuurder slaagde er nog in om op tijd de fout te corrigeren, maar kon zijn auto niet meer onder controle houden.

Hetgeen wat volgde, was een combinatie van veel geluk en straffe rijkunsten. De wagen maakte eerst een halve draai richting een ander rijvak, waarna de bestuurder amper enkele seconden later net het omgekeerde forceerde. Voor de ogen van een andere automobilist draaide de bestuurder zijn auto opnieuw tot op de middenste rijstrook en reed hij verder alsof er nauwelijks iets aan de hand was. De straffe dashcambeelden zijn inmiddels al duizenden keren bekeken op sociale media.

Nu in het nieuws