Nieuwe doorbraak in onderzoek naar dood Limburgs model: “Al gewond voor haar val”

Foto: Facebook

Nieuwe doorbraak in onderzoek naar dood Limburgs model: “Al gewond voor haar val”

Print

Het Limburgse model Ivana Smit had al verwondingen op haar achterhoofd en op haar beide bovenarmen voordat zij in Maleisië van een balkon viel. Volgens De Telegraaf wijst de voorlopige uitslag van de autopsie uit dat Ivana Smit tegen haar wil is vastgepakt. Er zijn ook sporen van cocaïne gevonden in haar lichaam.

Het Belgisch-Nederlandse model liet op 7 december 2017 in onduidelijke omstandigheden het leven, na een val van een balkon in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Zij was die nacht op bezoek bij een Amerikaans echtpaar.

Haar lichaam werd eind december voor een autopsie overgebracht naar Alkmaar. Die werd uitgevoerd door forensisch patholoog Frank van de Goot.

De forensisch patholoog was van tevoren wel al kritisch. Door het balsemen van haar lichaam, wat nodig was om naar Nederland overgebracht te kunnen worden, zou heel wat informatie verloren gaan. Ook de hoge temperaturen in Maleisië zijn volgens Van de Goot geen goede zaak, maar hij zei eerder bij RTL Late Night toch overtuigd te zijn dat hij de nodige aanwijzingen op het lichaam zou kunnen vinden.

.

Nu in het nieuws