Vakantie

In dit appartement logeer je bij Harry Potter

Canongate Luxury Apartment in het Schotse Edinburg kan perfect het 'Harry Potter'-appartement genoemd worden. De plek is volledig ingericht in de stijl van de boeken van J.K. Rowling. Goedkoop is een overnachting in Canongate Luxury Apartment niet echt, een ervaring is het wel. Voor 170 euro per nacht slaap je in een slaapkamer die er zo uitziet alsof je in Gryffindor overnacht. Als je je ogen opent, zie je boven je hoofd zelfs kaarsen en boeken zweven. De tweede kleinere kamer is fantastisch voor kinderen, aangezien het lijkt alsof ze in de Hogwarts Express slapen.
Print

Eigenaar van het appartement is Yue Gao, een hele grote fan van de boeken van J.K. Rowling. Hij verzamelde lang allerlei objecten voor zijn droomappartement. Sommige stukken waren zelfs eigendom van de schrijfster. "Er staat een kast van J.K. Rowling zelf", vertelt Gao aan Metro. "Ik heb ze op de kop kunnen tikken doordat de dochter van de meubelrestaurateur in dezelfde klas zat als de dochter van J.K. Rowling." 

"Het appartement is geen goedkope kopie van de film", wil de eigenaar nog benadrukken. "Ik heb er mijn eigen versie van gemaakt. Het is eerder een hommage van een heel grote fan." 

NIET TE MISSEN