Namiddagcontrole levert twaalf dronken bestuurders op

Archiefbeeld. Foto: Photo News

Namiddagcontrole levert twaalf dronken bestuurders op

Print
Mechelen -

De politie heeft bij een namiddagcontrole in Mechelen op alcohol en drugs twaalf bestuurders uit het verkeer geplukt. Twee rijbewijzen van chauffeurs die onder invloed reden van drugs, werden onmiddellijk ingetrokken.

De controles vonden woensdagnamiddag en -avond plaats in de Sint-Lambertuslaan, Boterstraat, Hanswijk de Bercht, Hombekerkouter, Generaal de Wittelaan en op de Battelsesteenweg in Mechelen.

In totaal werden 1.195 ademtesten afgenomen. Twaalf bestuurders testten positief. Twee rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Beide bestuurders reden onder invloed van cannabis.

Chauffeur kan niet hard genoeg blazen

Drie bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren voor een periode van zes uur. Eén van hen kon niet hard genoeg meer blazen om een geldige ademanalyse af te leggen. Hierop werd een dokter gevorderd voor een bloedproef.

Zeven bestuurders kregen een rijverbod van 3 uur. Eén van hen kon geen geldig verzekeringsbewijs voor zijn voertuig tonen. Er werd ter plaatse een wielklem aangelegd en dit tot het vertoon van een geldige verzekering.

Eén voertuig, waarvan de schouwing reeds vervallen was sinds 25 april 2015, werd onderschept. De eigenaar wordt voor de politierechtbank gedagvaard. Eén bestuurder van een auto werd geverbaliseerd omdat hij totaal geen houder is van enig rijbewijs.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio