© bdd

Verdachte van fatale messteek komt niet voorwaardelijk vrij

Tom P. (31) uit Kasterlee, die verdacht wordt van de moord op zijn Mexicaanse partner, komt niet voorwaardelijk vrij. Dat heeft de raadkamer in Turnhout beslist.

Ivo Meulemans

Met een blauw linkeroog en een wonde boven het rechteroog werd Tom P. vrijdagochtend geboeid het gerechtsgebouw van Turnhout binnengebracht. De man wordt verdacht van de moord op zijn Mexicaanse vriendin Berenice Osorio (32). De feiten deden zich dinsdagochtend voor in hun woning in de Monseigneur Heylenstraat in het centrum van Kasterlee.

Een autopsie wees uit dat het slachtoffer werd geveld met één messteek in de borststreek. Voordien zou hij rake klappen hebben gekregen van zijn vriendin. Toen hij merkte dat zijn partner zwaargewond was, bracht hij haar nog naar het ziekenhuis van Herentals. Een reanimatiepoging mocht niet meer baten.

Tom P. beweerde gisteren voor de raadkamer in Turnhout dat hij de dood van zijn partner nooit heeft gewild. “Hij heeft zijn vriendin niet willen kwetsen”, zegt zijn raadsman Peter Verpoorten.

Op het ogenblik van de feiten lagen de twee dochtertjes van het koppel nog te slapen in de woning. De meisjes van 2 en 6 jaar werden door de politie en Slachtofferhulp uit het huis gehaald. Ze verblijven bij de vader en broers van de verdachte.

Tom P. vroeg zijn vrijlating onder voorwaarden. De raadkamer ging op dat verzoek niet in.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio