België start Euro hockey indoor met winst tegen Rusland

Print

De Belgische mannenploeg is goed begonnen aan het EK indoorhockey in de Antwerpse Lotto Arena. In hun eerste poulematch versloegen ze vrijdag Rusland (FIH 4) met 5-1 (rust: 2-1).

Voor de Indoor Red Lions (FIH 16) scoorden Tanguy Zimmer (2), Gaëtan Dykmans, Max Plennevaux en aanvoerder Renaud Pangrazio.

In de andere wedstrijd van groep B haalde Oostenrijk (FIH 2) het met 5-0 van Zwitserland (FIH 8).

Voor de Belgen volgen nog confrontaties met Zwitserland, vrijdagavond om 19u30, en regerend vice-Europees kampioen Oostenrijk, zaterdagmiddag om 13u30. De eerste twee landen in de poule stoten door naar de halve finales.

In groep A ging Polen (FIH 5) met 10-3 voorbij Denemarken (FIH 19) en was titelhouder Duitsland (FIH 1) met 8-1 een maat te groot voor Tsjechië (FIH 6).

“Tactiek heeft geloond”

Bondscoach Alexandre De Chaffoy was na de zege tevreden over de prestatie van zijn team: “Rusland is een van de weinige ploegen waarover we vooraf weinig wisten. We vermoedden dat ze op de tegenaanval zouden spelen en wachtten hen daarom laag op. Een tactiek uit de oude doos. En wat we hadden verwacht, is ook gebeurd. Tijdens de wedstrijd hebben we ons plan nooit moeten aanpassen. Alleen tijdens de tweede helft hebben we een beetje moeten schuiven omdat de Russen meer druk begonnen uit te oefenen.”

“Vandaag hebben we de juiste houding getoond”, vond Tanguy Zimmer, die voor twee treffers tekende. “We hebben zeker lessen getrokken uit de pandoering die we woensdag in de oefenmatch tegen Duitsland kregen. We hebben als een ploeg gespeeld en onze defensieve taken niet verwaarloosd. Een deel van het werk is gedaan, maar we bekijken het wedstrijd per wedstrijd. Vanavond wordt het een intense match tegen Zwitserland. Het publiek zal een grote rol spelen.”

De indoorlions spelen vrijdagavond (19u30) hun tweede partij in de Lotto Arena in Antwerpen tegen Zwitserland. Bij winst is een plaats in de halve finales een feit.

Meer sportnieuws