Is dit de beste Netflix-serie ooit? Donkere humor met jonge psychopaat scheert hoge toppen

Print

Netflix heeft een nieuwe hit te pakken met ‘The End of The F*cking World’. Op sociale media zijn de reacties lovend en op Rotten Tomatoes krijgt de reeks een score van maar liefst 100 procent. En dat terwijl de donkere maar toch humoristische serie een wel heel bizar opzet heeft: een jonge psychopaat wil zijn “liefje” vermoorden.

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen of critici hebben een Netflix-reeks al gebombardeerd tot “de beste serie van 2018”. “The End of the F**king World is de meest boeiende, verslavende en originele reeks sinds lange tijd”, vindt Reed Hastings zelf, de CEO van Netflix. Maar ook kijkers stemmen massaal af op de gloednieuwe serie.

Geen standaardverhaallijn, geen typische tieners, geen grootse effecten, geen wereldberoemde acteurs. Maar wel: acht afleveringen vol donkere humor, ongemakkelijke interacties en verontrustende karaktereigenschappen. De succesfactoren van de serie zijn allesbehalve cliché.

Psychopaat

James is 17, maar voelt zich allesbehalve zoals andere jongeren van zijn leeftijd. Sociale vaardigheden mist hij. “Ik ben er vrij zeker van dat ik een psychopaat ben”, legt hij droog uit. Een moord plegen, dat wil hij zeker doen. De grofgebekte rebel Alyssa lijkt daarvoor het perfecte slachtoffer bij uitstek, dus de jongeman doet alsof hij verliefd is op haar. Maar dan trekt Alyssa met hem de wijde wereld in.

Het verhaal is gebaseerd op een graphic novel van Charles S. Forsman. Het is de surreële uitvoering van de Britse serie die ‘The End of The F*cking World’ tot een unieke reeks maakt. Acteur Alex Lawther en zijn tegenspeelster Jessica Barden geven het geheel het karakter om geschiedenis te schrijven.

Is dit de beste Netflix-serie ooit? Donkere humor met jonge psychopaat scheert hoge toppen

Ook bij ons groot succes

In oktober ging de serie in première op Channel 4 in het Verenigd Koninkrijk, maar een week geleden lanceerde ook Netflix de reeks op hun streamingplatform. De reacties van kijkers van bij ons spreken ook boekdelen.

.

Nu in het nieuws