© IMAGEGLOBE

FINDOUT! Dit zijn de vijf leukste evenementen van komend weekend

FindOut, het nieuwe evenementenplatform in Antwerpen, legt ook voor komend weekend een leuk lijstje evenementen aan. Het thema van de week is variatie en verrassing, zo kan je het nieuwe jaar starten door eens iets nieuws te proberen: een feestje, tentoonstelling, stand-up comedy of toch een Antwerps specialleke?

ph

© Kioni Papadopoulos

1. Aper’newyear - Theaterplein

Wie zegt dat Antwerpenaren de zomerzon nodig hebben om te aperitieven? Klink mee op het nieuwe jaar tijdens deze Winter A’pereau! Met een brandend vuurtje en veel lekkere drankjes om je warm te houden, wordt het steevast gezellig. De verschillende foodtrucks zorgen voor een lekkere hap en dj’s Dorine Fox, Neon en Shootr brengen leuke beats. Met meer dan 3.400 geïnteresseerden voor dit evenement op Facebook, ben je verzekerd van een topeditie!

Praktisch: Theaterplein, vandaag vrijdag 12 januari, 17u:00 tot 23:59. Vind meer informatie op Findout.

© Sebastian Steveniers

2. Opening Club Conscious - Observatorium

Meatpack is de nieuwe place to be in Antwerpen. Dit weekend kan je er terecht voor de opening van Club Conscious. Deze groepstentoonstelling van onder andere Andy Wauman, Sarah&Charles, James Tailor, Guillaume Bijl, Bojan Fajfric en vele meer, staat in het teken van de honderdste verjaardag van het kinderlijke en naïeve perspectief in de hedendaagse kunst.

Praktisch: Meatpack, Samberstraat, Antwerpen, vandaag vrijdag 12 januari van 19u tot 23u. Vind meer informatie op Findout.

© IMAGEGLOBE

3. Kerstboomverbranding 2018

Zoals elk jaar vindt op Linkeroever weer de kerstboomverbranding plaats. De zeegidsen organiseren dit evenement en nodigen iedereen op 13 januari uit voor een groot vuur, een lekkere jenever, een goede warme chocomelk en een overheerlijk poffertje! Let erop dat bij slecht weer dit evenement niet doorgaat.

Praktisch: Frederik van Eedenplein, Linkeroever, zaterdag 13 januari van 17 tot 23u. Vind meer informatie op Findout.

© Dirk Kerstens

4. POTS - Heropening - We Are All Stars

POTS kon je vroeger terugvinden in Café Stop in Antwerpen. We moesten deze zomer afscheid nemen van het feestconcept maar nu zij zijn ze terug. Ze hebben hun intrek genomen in het Lab Noord, dicht bij Park Spoor Noord. POTS brengt al geruime tijd een alternatief op het grote club-gebeuren. POTS is eclectisch en het publiek is altijd zeer divers. Om hun terugkomst te vieren geven ze een feestje met onder andere Eric More, Deejay Schwarzkopf en Chris De Laet. Van Cheesy Disco tot Chicago House, op 13 januari hoor je het allemaal.

Praktisch: Lab Noord, zaterdag 13 januari, 23u. Vanaf 5 euro.Vind meer informatie op Findout.

© RR

5. Anoek Nuyens & Rebekka de Wit - Tenzij je een beter plan hebt

In een Japans onderzoeksstation voor apen woont een chimpansee die veel beter dan mensen getallenreeksen bleek te kunnen onthouden. In allerijl werden mensen met een fotografisch geheugen bijeengetrommeld om het tegen de aap op te nemen. Inmiddels roepen steeds meer denkers op om de relatie tussen mens, dier, natuur en ding bij te stellen en worden er steeds meer proefschriften over de post-humanistische zaak geschreven. Omdat ze die proefschriften lang niet allemaal uitgelezen kregen, proberen theatermakers Anoek Nuyens en Rebekka de Wit iets anders. In samenwerking met journalisten, activisten, filosofen, juristen en een mediastrateeg gaan ze op zoek naar een manier om een wereld te verbeelden waar de mens niet de maat der dingen is.

Praktisch: Monty Kultuurfaktorij, Montignystraat 3. Vrijdag 12 januari, 20:30u. Vind meer informatie op Findout.

Tips om te Doen!