Verkiezingen 2018 Antwerpen

© Olivier Matthys

Bart Voordeckers lijsttrekker voor Open Vld in Turnhout

Open Vld trekt bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in Turnhout naar de kiezer met de 32-jarige Bart Voordeckers als lijsttrekker. Dat heeft de lokale partijafdeling beslist. Huidig fractieleider in de gemeenteraad Pierre Gladiné (64) zal de lijst duwen. Voordeckers is adviseur op de studiedienst van Open Vld en werkte de voorbije jaren ook als parlementair medewerker van Frank Wilrycx en Martine Taelman en op het kabinet van toenmalig Vlaams minister Dirk Van Mechelen.

Open Vld zit momenteel in de oppositie in Turnhout en kiest met Voordeckers dus voor verjonging met het oog op de volgende legislatuur. “Open Vld kiest ervoor om met een duidelijk liberaal verhaal naar de kiezer te trekken en het debat aan te gaan op basis van inhoudelijke voorstellen”, zegt lokaal partijvoorzitter Michel Stroobants. “Bart is hiervoor duidelijk de geknipte persoon.”

De Turnhoutse liberalen willen in oktober naar eigen zeggen een “wervend positief verhaal” brengen tegenover de woelige politieke jaren die de Kempense stad de laatste legislaturen beleefde. Tijdens de huidige legislatuur viel de lokale N-VA-afdeling nog uit elkaar, waarna de partij uit het stadsbestuur stapte en N-VA-burgemeester Erwin Brentjens plaats moest ruimen voor Eric Vos (T.I.M.).

Meer over de verkiezingen 2018

Exclusief voor abonnees