Nieuwe brug in de Vaartstraat laat op zich wachten

Foto: Sylvain Liekens

Nieuwe brug in de Vaartstraat laat op zich wachten

Print
Ranst - De brug in de Vaartstraat over E313/E34 kan nog maar in één rijrichting tegelijkertijd gebruikt worden. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) beloofde beterschap tegen begin 2018 maar het wordt pas najaar eer de werkzaamheden starten..

De brug kreeg een aanrijding te verwerken en dat veroorzaakte schade die niet meer toeliet dat de brug in twee richtingen tegelijk overreden kan worden. Sindsdien regelen verkeerlichten het verkeer boven op de brug. De Vaartstraat is een drukke verbindingsweg tussen Ranst en Oelegem en wordt ook vaak gebruikt door fietsers en wandelaars. Dat maakt de vervanging van de brug dringend.

De nieuwe brug wordt sierlijk en zal deel uitmaken van het landschap. Aan de twee kanten van de brug komen wandel- en fietsstroken die twee meter breed worden..Het groene karakter van de Vaartstraat blijft bewaard. Haagjes die doorlopen over het brugdek scheiden het rijgedeelte van de fiets- en wandelstroken . De wandelaars en fietsers kunnen naast de haagjes ook nog rekenen op een stevige vangrail om hen te beschermen tegen het autoverkeer.. Het profiel van de nieuwe brug houdt ook al rekening met een toekomstige verbreding van de snelweg.

De werkzaamheden starten in de herfst van 2018. Het  AWV belooft nog een infotentoonstelling  om de plannen toe te lichten en meer uitleg te geven bij de te verwachten hinder en de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio