N-VA neemt dure keuzes jeugdwerk op de korrel

Print
Heist-op-den-Berg -

Het budgetbeheer van

de gemeente voor de jeugdwerking gebeurt niet zorgvuldig, maar lijkt op een ‘holderdebolderstrategie’. Dat zegt de Heistse N-VA.

Jeugdclub De Biekorf krijgt van de gemeente zoals bekend een nieuwbouw op de Mechelsesteenweg om de nood aan een nieuw lokaal op te vangen. Daarvoor legt de gemeente ongeveer 250.000 euro op tafel. “Voor onze partij staat niet de nieuwe vestiging van De Biekorf ter discussie, maar wel het gevoerde beleid”, zegt gemeenteraadslid Eddy Gorris (N-VA).

“In dit hele verhaal zien wij grote bedragen belastinggeld circuleren onder een onstabiel keuzebeleid. Eerst om het hoekhuis op de Statie te renoveren, daarna voor deze nieuwbouw. Wij wensen geen afbraak te doen aan het voorstel om in dit geval op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. Maar moeten we ons niet de vraag stellen of er misschien geen andere optie bestond waar iedereen zich in kon vinden en die minder geld kostte?”

“Het contrast is groot tussen een vereniging die een renteloze lening van 30.000 euro moet afsluiten en moet afbetalen voor huisvesting en een andere vereniging waarvoor de gemeente zo veel geld op tafel legt zonder tegenverbintenis. Dit is een niet-transparante holderdebolderstrategie waarbij gelijkheid in verdeling van beschikbare middelen naar alle verenigingen ontbreekt”, vult N-VA-voorzitter Patrick Cottenie aan.

Schepen van Jeugd Kelly Van Tendeloo (sp.a) benadrukt dat de afwerking van het lokaal door de jeugdclub zal gebeuren en dat er ook andere verenigingen gebruik van het gebouw zullen kunnen maken.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio