© RDV

Luc Melis (69) overleden na slepende ziekte: “Warm en rechtuit”

De gemeenteraad hield gisteravond een minuut stilte om ex-raadslid Luc Melis te gedenken. Hij overleed op 69-jarige leeftijd na een slepende ziekte.

elke lamens

“Luc Melis werd na de gemeenteraadsverkiezingen in 1988 gemeenteraadslid voor Agalev en werd herkozen in 1994 en 2000. In de gemeenteraad van 12 september 2002 werd er akte genomen van zijn ontslag als raadslid. Hij was dus bijna 14 jaar lid van deze raad”, weet burgemeester Luc Aerts (CD&V) te vertellen.

Karin Van Hoffelen, huidig voorzitter van Groen, volgde Luc in 2002 op. “Luc leverde 25 jaar milieustrijd in Brecht en was actief in de Bond Beter Leefmilieu. Door zijn werk als oppositielid, bouwde hij een immense kennis op aan ruimtelijke ordening. Luc was na zijn afscheid van de gemeenteraad geen lid meer van Groen, maar we konden bij hem terecht voor moeilijke en technische dossiers.” Zijn passie voor groen kon hij botvieren in het actiecomité Red De Voorkempen, waar hij secretaris was. “Luc was gedreven in alles wat hij deed. Hij had ook een obsessie voor bomen en daar volg ik hem in”, bekent Paul Staes. “Luc was een warme man, maar voor zijn mening kwam hij uit. Hij laat een leegte achter, en geen kleine. Zo’n rijke ervaring vul je niet meer in. Ik heb ook bijzonder veel waardering voor de moed waarmee hij streed.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio