© patrick poppe

3.000 deelnemers voor nieuwjaarsdrink

Eerste IJspiste lokt 10.000 schaatsers

De Puurse Winterbar 725 heeft alle verwachtingen ver overtroffen. De ijspiste alleen al trok 10.000 schaatsers. En voor het sluitstuk nu zondag, de nieuwjaarsdrink, schreven al 3.000 Puursenaars in.

pp

Vorig jaar zette Puurs al een bescheiden Winterbar, dit jaar werd die uitgebreid met een ijspiste van vijftien op twintig meter. Het was tentenbouwer Geco uit Boom – zaakvoerder Geert Cornelis woont in Ruisbroek – die er een totaalconcept van maakte, met succes. “We kunnen terugblikken op een fantastische Winter van Puurs”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V). “Er kwamen 10.000 schaatsers langs, waarvan 2.700 scholieren van het Puurse basisonderwijs. Daarnaast was er het gezellige curlingtoernooi, en gedurende 31 dagen werd de Winterbar uitgebaat door 33 ­verenigingen wat ervoor gezorgd heeft dat duizenden mensen de bar hebben gevonden. Op die ­samenwerking kunnen we fier zijn. Zondag is ons sluitstuk en daarvoor hebben al 3.000 van de 18.000 inwoners zich ingeschreven, een ongelooflijk aantal. Omstreeks 18u wordt de nieuwjaarsdrink afgerond met het slotvuurwerk. Zo sluit gemeente Puurs haar feestjaar af met een knal.”

Met zo’n succes kan het bijna niet anders dan dat de ijspiste volgend jaar terugkomt? “We moeten nog alles op een rijtje zetten, maar ik heb die vraag al vaker ­gekregen. Hoe dan ook zetten we zondag meteen de toon voor 2018, want ook dan staan er weer heel wat evenementen op het programma, zoals PuurSwingt, het Aspergefestival, de opening van het Fort Park Liezele (landschapspark), de Zomer van Puurs-Sint-Amands, Pukema en de opening van het nieuwe cultuurgebouw. Er moeten ook nog heel wat grote artiesten bekendgemaakt worden die in 2018 naar Puurs afzakken. Misschien kunnen we op zondag 14 januari al een tipje van de sluier oplichten?”

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio