Kempense rapper is ster in amper twee weken tijd

Print
Mol -

Bijna 700.000 views in nog geen twee weken tijd: de Molse rapper Esam Elgizi heeft met zijn single My Game een hit op het internet.

Hij kocht een vliegticket naar Monaco, huurde onder meer een limousine en blikte de clip in bij zijn eerste single, My Game. Die werd ineens een fenomeen: in nog geen twee weken zag de Vlaamse rapper Esam Elgizi (21) zijn video op YouTube bijna 700.000 keer bekeken worden. Met dank aan de clichés van het genre: blitse bolides, schaars­geklede dames en een pokertafel. En op streamingdienst ­Spotify is het liedje intussen ook al tienduizenden keren beluisterd.

“Ik ken het belang van de sociale media en ben al drie jaar bezig met het uitbouwen van een groot bereik daar. Door er met enige volharding voor te zorgen dat bekende namen je volgen, bijvoorbeeld. Toen Justin Bieber dat deed met zijn echte account, kreeg ik er ineens 10.000 extra volgers bij”, zegt hij. Met succes: op Instagram bijvoorbeeld heeft Elgizi intussen 738.000 fans.

De jongeman werd geboren in New York als kind van Egyptische ­ouders. Na een omzwerving langs hun geboorteland kwam het gezin op zijn veertiende naar België. “Omdat de levens­omstandigheden in Egypte ondermaats waren”, vertelt hij. Hij heeft een logistieke opleiding achter de rug en werkte al ­samen met de Britse rapper ­Pridez. “Ik hoop nu van muziek mijn hoofdberoep te ­maken.”

.

Nu in het nieuws