Voetbalschool van Antwerp voorlopig ‘on hold’

Patrick Decuyper bij de voorstelling van Antwerp Diamonds. Foto: rr

Voetbalschool van Antwerp voorlopig ‘on hold’

Print
Malle -

In december 2016 vertelde toenmalig topman Patrick Decuyper dat RAFC in januari van start zou gaan met Antwerp Diamonds, een voetbalschool in Westmalle.

De jonge tienertalenten zouden les kunnen volgen in het Mariagaarde Instituut in Westmalle, waar al een sportopleiding is, en slapen in domein Heibrand in Westmalle. Er zou ook getraind worden bij Mintjens Arena in Westmalle. Het was de bedoeling dat er ‘edelstenen’ geslepen zouden worden voor de jeugdwerking van RAFC.

Maar ruim een jaar later is er nog altijd geen enkele scholier in Mariagaarde van het RAFC-voetbalproject. “We hebben er na die persconferentie niet veel meer over gehoord”, zegt directrice Denise Eelen van Mariagaarde. “We blijven openstaan voor een samenwerking. Zelf hadden we nog niks speciaal georganiseerd voor Antwerp Diamonds, dus zo erg is het niet.”

Afwachten

Volgens Thomas Deckers, woordvoerder van RAFC, is de voetbalschool on hold gezet. “Nadat bekend was geraakt dat Paul Gheysens de financier van RAFC is, kwam er een interne audit naar alle projecten, en Antwerp Diamonds werd toen tijdelijk on hold gezet. Dit betekent niet dat het project om jonge voetballers te vormen die voor een proftoekomst willen kiezen, helemaal is afgevoerd. Wij blijven Malle als een goede locatie zien, maar voorlopig is er nog niets concreet.”

Meer voetbalnieuws