© RR

Schorvoort for life brengt 13.500 euro op

Muylenberg plant nieuw hoofdgebouw

De vzw Muylenberg bereidt een nieuwbouwproject voor. Het oude hoofdgebouw gaat tegen de vlakte. Om ook kleine projecten te kunnen blijven uitvoeren, zijn er acties als Schorvoort for Life.

gvn

Muylenberg ondersteunt en begeleidt volwassenen met een beperking, zowel in een dagcentrum als met woonondersteuning en individuele begeleiding. Dat doet de organisatie in de Mermansstraat, in het centrum van Turnhout. Het oude hoofdgebouw, ooit nog de Sint-Jozefkliniek, wordt er over enkele jaren afgebroken om plaats te maken voor een nieuwbouwproject. “We staan dus voor grote investeringen”, zegt directeur Hilde Van der Flaas. “Daardoor stellen we kleinere projecten vaak uit, omdat al onze financiële middelen naar het grote project gaan.”

Dankzij de steun van anderen kunnen af en toe toch kleine projecten worden gerealiseerd. Een van die projecten is aangepast sanitair in het ateliercentrum. Hiervoor gebruikt Muylenberg het geld dat de acties van Schorvoort for Life hebben opgebracht. “Wel 13.500 euro”, glundert Nico Verhoeven. “De totale opbrengst van onze platenbeurs, garage- en aperitiefconcert, spelletjesmiddag, fuif en het Turnhouts Winter Kubb Kampioenschap overtrof onze stoutste dromen. Muylenberg kan deze ondersteuning goed gebruiken, want de doelgroep van de vzw wordt alsmaar diverser en krijgt met steeds meer lichamelijke zorgvragen af te rekenen. Daarvoor zijn die aanpassingen nodig. In de aangepaste verzorgingsruimte kunnen mensen met een zware fysieke beperking de nodige lichamelijke verzorging krijgen.”

Muylenberg is niet alleen blij met het geld, maar ook met de aandacht. “We werken en wonen in Turnhout en we worden graag betrokken bij alles wat leeft in de stad”, zegt Hilde Van der Flaas. “We voelen ons echte bewoners van Turnhout.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio