Antisliplaag laat op zich wachten

Toegang gemeentehuis is nog altijd spekglad

Print
Nijlen -

De schuine helling die de toegang vormt tot het gemeentehuis is nog niet veiliger gemaakt. Dat duurt te lang, vinden ze bij Groen.

Gemeenteraadslid Lien Du Four van Groen hekelde op de jongste gemeenteraad het feit dat de helling nog niet is aangepast. “Die is bij regenweer heel glad en bij het recente vriesweer waren er ook problemen. Buiten het plaatsen van waarschuwingsbordjes is er de laatste maanden nog niets aan gebeurd. Dit is een heel gevaarlijke situatie voor mensen die slecht ter been zijn”, klonk het.

Volgens schepen van Openbare Werken Paul Laurijssen (CD&V) is de firma die een antisliplaag moest aanbrengen in gebreke gebleven. “We hebben hen recent nog aangemaand met een aangetekend schrijven om daar zo snel mogelijk werk van te maken, zodat de ondergrond bij regenweer niet glad meer is”, klinkt het.

“Bij de sneeuwval is ook gebleken dat de vloerverwarming die in het hellend vlak verwerkt zit niet werkte. Die zorgt ervoor dat sneeuw en ijzel smelten. Dat is nu ook verholpen”, legt Laurijssen uit.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio