© Try Vegan

Dit is het alternatief voor ‘Dagen Zonder Vlees’: ‘Try Vegan’

De campagne ‘Dagen Zonder Vlees’ slaat in 2018 een jaartje over. Voor wie toch iets goeds wilt doen voor het milieu tijdens de vastendagen is er een alternatief gelanceerd: ‘Try Vegan’. “De ideale ondersteuning die je nodig hebt om met je vork de wereld te veranderen.”

rrln

Geen ‘Dagen Zonder Vlees’-campagne dit jaar, lieten de initiatiefnemers eerder al weten. Dat konden de Belgische veganismevereniging BE Vegan en EVA -dat zich inzet voor meer plantaardige voeding- niet zomaar laten gebeuren. Dus starten zij een eigen actie: Try Vegan. “Om een alternatief te voorzien voor iedereen die tijdens de vasten een verschil wilt maken”, klinkt het in een persbericht. “Of je nu minder melkproducten wil drinken, alternatieven voor vlees of kaas wil ontdekken of zin hebt in een uitdaging en volledig vegan wil eten.”

Net als ‘Dagen Zonder Vlees’ wilt ‘Try Vegan’ een verschil maken voor de wereld. Overstappen op een (meer) plantaardig dieet moedigen de initiatiefnemers aan met een aantal argumenten: de grote ecologische voetafdruk van dierlijke producten, het dierenleed dat ermee gepaard gaat en plantaardig eten is volgens een groeiend aantal studies simpelweg gezonder, aldus de organisatie van ‘Try Vegan’.

Iedereen die interesse heeft kan zich inschrijven via tryvegan.be.

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Eten & Drinken