© pkk

Debuut van student Robbe Verachtert

Gedichten, uit het leven gegrepen

Robbe Verachtert (17) uit Zevendonk (Turnhout) heeft een eerste boek met gedichten uitgebracht: Het leven, geschreven bevat gedichten die zo uit het dagelijkse leven gegrepen zijn.

De jonge schrijver-dichter studeert techniek-wetenschappen aan het Sancta Maria-instituut in Kasterlee. “Ik geef graag toe dat ik zelf eigenlijk niet zo graag lees”, opent Robbe het gesprek. “Maar ik schrijf wél van kleinsaf al gedichten over allerlei dingen die ik in het dagelijkse leven meemaak. Gedachten en gevoelens vertrouwde ik al lang toe aan papier. Ik schreef ze met de hand en bewaarde al mijn gedichten in een doos.” Tot een vriendin hem kon overhalen de gedichten te publiceren. “Inderdaad. Noor, een goede vriendin, kon me overhalen de stap naar publicatie te wagen. Ik heb mijn boek Het leven, geschreven in eigen beheer uitgegeven bij Mijnbestseller.nl. Het kost 13,99 euro.”

Robbe schrijft in een vlot leesbare taal. “Ik begin alleen te schrijven wanneer ik echt iets onweerstaanbaars in mij voel opborrelen. Zo was ik bijvoorbeeld enorm aangegrepen door het ongeval waarbij in Kleinrees, tussen Kasterlee en Turnhout, verschillende fietssters werden doodgereden.”

robbe.verachtert2000@gmail.com en 0493.60 .17.37.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio