Vrouw verlinkt echtgenoot voor gewelddadige diefstallen na ruzie

Foto: © Gil Plaquet

Vrouw verlinkt echtgenoot voor gewelddadige diefstallen na ruzie

Print
Mechelen -

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft donderdag vier mannen schuldig bevonden aan het gewelddadig bestelen van twee jongens. Een van de mannen werd door zijn eigen vrouw bij de politie verlinkt na een echtelijke ruzie. De rechtbank veroordeelde de mannen tot twee en drie jaar cel.

De vier waren in de nacht van 19 op 20 oktober in de Stationsstraat in Mechelen toen een 19-jarige jongen voorbijliep. Eén van hen vroeg een sigaret, waarop de vier de jongen omsingelden en een paar klappen in het aangezicht gaven. Uiteindelijk gingen ze er met zijn gsm vandoor.

Enkele uren later werd in het Kruidtuinpark een 20-jarige jongen beroofd door drie mannen. Ze vroegen wisselgeld en sloegen zijn portefeuille uit zijn handen toen hij die bovenhaalde. Eén van de daders werd later op de IJzerenlaan aangetroffen, beide slachtoffers herkenden hem.

Een andere man werd door zijn eigen vrouw verlinkt. Toen de politie diezelfde nacht moest tussenkomen bij een echtelijke ruzie, gaf de vrouw toe dat haar man thuis was gekomen en had gezegd “dat we twee mensen hebben geript”. Hij zou bij het vluchten van een dak zijn gevallen en had pijn in zijn zij.

In de Lange Schipstraat zouden die nacht drie mannen gepoogd hebben een deur open te breken, maar ze slaagden niet in hun opzet.

De drie beschuldigden die betrokken waren bij de twee feiten kregen drie jaar cel, de man die er enkel in de Stationsstraat bij was, kreeg twee jaar gevorderd. De mannen hebben allemaal een rijkgevuld strafregister, met verschillende correctionele veroordelingen, dus moeten ze hun straffen effectief uitzitten.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio