‘Blind Getrouwd’ is terug vanaf 29 januari: dit verandert er dit jaar

Foto: VTM

‘Blind Getrouwd’ is terug vanaf 29 januari: dit verandert er dit jaar

Print

Het derde seizoen van het populaire tv-programma ‘Blind Getrouwd’ gaat op maandag 29 januari van start. Nieuwigheid dit seizoen is dat geen vier, maar vijf koppels elkaar het jawoord zullen geven. Eén duo meer dan vorig jaar dus, toen de helft van de samengestelde koppels uiteindelijk gelukkig samenbleven.

Vanaf 29 januari kan Vlaanderen weer meegenieten van vijf koppels die elkaar van haar noch pluim kennen en in het huwelijksbootje stappen. Hoe lang dat huwelijksbootje zal blijven drijven, kunnen we week na week op maandagavond mee volgen op VTM. In seizoen 1 haalden kozen twee van de drie koppels ervoor om getrouwd te blijven. Eén koppel - Inge en Jonas - besliste later om toch de scheiding aan te vragen, maar Nuria en Stijn zijn nog altijd gelukkig samen. “Ik kan me geen leven zonder jou meer voorstellen”, postte Stijn in november nog op Instagram naar aanleiding van hun tweede huwelijksverjaardag.

In seizoen twee kozen maar liefst drie van de vier koppels ervoor om getrouwd te blijven. Tine en Ben bleven beste vrienden en Sally en Mathias, die hun huwelijk eerst nog een kans wilden geven, vroegen later alsnog de scheiding aan. Nicolas en Evelien en Nick en Veerle maken intussen luidop toekomstplannen. “We hebben al over kinderen gesproken”, klonk het vorig jaar nog bij Nicolas. “En die zullen er zeker komen, maar we hebben geen haast. Anderzijds gaan we ook geen vijf jaar meer wachten.”

‘Blind Getrouwd’ is terug vanaf 29 januari: dit verandert er dit jaar
Evelien en Nicolas Foto: VTM

Schijnhuwelijk

In oktober leek het nog even dat justitie een stokje voor het VTM-programma zou steken, toen minister Koen Geens (CD&V) openlijk het concept in vraag stelde. Enkele politici opperden destijds dat de verbintenissen tussen de koppels als “schijnhuwelijk” konden gelden. “Het college van procureurs-generaal moet voor alle gerechtelijke arrondissementen in ons land een standpunt innemen over huwelijken tussen twee personen die elkaar de dag zelf voor het eerst ontmoeten”, klonk het destijds.

“Wij zijn effectief ons concept gaan toelichten bij justitie, om uit te leggen waarmee wij bezig zijn”, zo vertelt persverantwoordelijke Elle De Leeuw aan Het Nieuwsblad Online. “Alle huwelijken zijn dan ook perfect kunnen doorgaan zonder verdere problemen of bezwaren.” Niet vier, maar vijf koppels stapten daardoor voor de wet in het huwelijksbootje met een volstrekt onbekend.

‘Blind Getrouwd’ is terug vanaf 29 januari: dit verandert er dit jaar
Veerle en Nick Foto: VTM

3.600 inschrijvingen

De vijf duo’s werden bij elkaar gezet op basis van een wetenschappelijke analyse van verschillende experten. De academici hadden de keuze uit een enorme poel van mensen. VTM werd immers overrompeld door het aantal inschrijvingen voor het nieuwe seizoen. “Maar liefst 3.600 mensen schreven zich in voor de selectierondes. Dat is een derde meer dan vorig jaar”, aldus De Leeuw.

Daarmee kon meteen één van de belangrijkste vereisten van de lijst worden afgevinkt. Het hing immers van twee dingen af of er nog een nieuwe reeks kwam. “Enerzijds is het belangrijk dat er voldoende mensen zich willen inschrijven, anderzijds moeten er tussen die ingeschreven mensen ook effectief koppels zitten die gematcht kunnen worden”, liet Sara Vercauteuren, persverantwoordelijke van VTM aan het einde van het tweede seizoen weten aan de redactie van Het Nieuwsblad.

Wie wil weten of het derde seizoen van ‘Blind Getrouwd’ dezelfde trend volgt als de eerste twee en dus nóg succesvoller wordt dan het vorige, moet vanaf 29 januari elke maandagavond afstemmen op VTM.

Nu in het nieuws