© Reuters

Harvey Weinstein en vrouw komen tot echtscheidingscompromis

Drie maanden nadat Georgina Chapman aankondigde dat zij omwille van het aanrandingsschandaal van Harvey Weinstein wilde scheiden, is het koppel tot een compromis gekomen. Dat meldt de Amerikaanse krant The New York Daily News. De ontwerpster zou de voogdij over hun twee kinderen bekomen en ook een flinke som geld uitbetaald krijgen.

VVA

Drie maanden geleden maakte Georgina Chapman (41), kort nadat het aanrandingsschandaal rond haar echtgenoot in alle hevigheid losbrak, bekend dat ze de scheiding zou aanvragen. Volgens de Amerikaanse krant The New York Daily News is het voormalige koppel ondertussen tot een compromis gekomen en zullen de juridische documenten hieromtrent de komende dagen bij de bevoegde instanties ingediend worden.

Hoewel het momenteel nog niet duidelijk is hoeveel de uiteindelijke scheiding de bekende modeontwerpster zal opleveren, staat wel al vast dat Georgina Chapman ongetwijfeld een flinke som in de wacht zal slepen. Volgens de huwelijkse voorwaarden van het koppel heeft ze na tien jaar huwelijk alvast recht op een geldsom tussen vijftien en twintig miljoen dollar, bovenop de maandelijkse alimentatie voor hun dochter India (7) en zoon Dashiell (4). De ontwerpster diende echter enkele maanden voor hun tiende huwelijksverjaardag de echtscheidingsdocumenten in.

Volgens bronnen van de Amerikaanse krant zou Georgina Chapman in elk geval wel de voogdij over hun twee kinderen bekomen. De vertegenwoordigers van het koppel weigerden voorlopig om commentaar te geven. De modeontwerpster werd overigens niet meer in haar thuishaven New York gespot sinds het aanrandingsschandaal aan het licht kwam. In februari zal haar modemerk Marchesa wel opnieuw te zien zijn tijdens New York Fashion Week.

.

NIET TE MISSEN