Stany Crets “redt BV-carrières” met herneming Monty Python-musical

Foto: Jan Van der Perre

Stany Crets “redt BV-carrières” met herneming Monty Python-musical

Print

Met een flinke portie absurde humor, passend bij de bejubelde musical, kondigt Stany Crets de terugkeer van Spamalot aan. Mét de originele cast die Vlaanderen in 2011 al deed schaterlachen.

Spamalot, de musicalparodie over de zoektocht van koning Arthur naar de Heilige Graal, is gekruid met de typische humor van Monty Python, dus heel serieus ging het er gisteren bij de voorstelling van de cast niet aan toe.

“We brengen de originele cast terug samen omdat we de carrière van deze mensen opnieuw op de rails moeten zetten”, sprak regisseur Stany Crets. “Kijk naar Jan Van Looveren, die bij Eén compleet op het verkeerde pad is geraakt. En de carrière van Jonas Van Geel is helemaal naar de bliksem nu hij voor VTM werkt. De herneming van Spamalot mag je dus beschouwen als een grote benefiet voor deze BV’s”, aldus Crets, na een vanzelfsprekend fout lopende versie van Always Look on the Bright Side of Life.

Om dan iets ernstiger te worden: “Never change a winning team! The Beatles zijn ook altijd dezelfde vier gebleven.” Al is er toch één nieuw gezicht in de musical: “Kobe Van Herwegen namen we erbij omdat hij zonder werk zit. Zo heeft hij ook iets te doen!”

Voor Jan Van Looveren en Jonas Van Geel betekende Spamalot indertijd de grote doorbraak. “Ondanks onze drukke agenda’s wilden we er absoluut opnieuw bij zijn. Het enthousiasme van het publiek na elke voorstelling, dat hebben we sindsdien nooit meer meegemaakt. Hopelijk heeft het publiek evenveel zin in de hernemingen als wij.”

Spamalot, vanaf 16 maart 2019 in Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent. www.deepbridge.be

DOEN!