© WF

Aertssen Group neemt terminalactiviteiten Shipit over

Shipit, een bedrijf in de Waaslandhaven, stoot terminalactiviteiten af. Die gaan over naar het Stabroekse Aertssen Group. Dat meldt de maritieme nieuwssite Flows en bij Aertssen bevestigt men het nieuws.

Aertssen Group is onder meer actief in de bouw, kraanverhuur, maar ook in de transport- en logistieke sector. In die laatste tak gaat het zich nu versterken met een overname.

Het gaat om terminalactiviteiten van Shipit, een bedrijf uit Kallo (Beveren). Sinds 2010 baat Shipit vlak naast de Kieldrechtsluis een multimodaal platform uit, bereikbaar via de weg, het spoor en het water. Er zijn verschillende magazijnen en treinen kunnen er - ook overdekt - worden geladen en gelost.

De installaties en de bijhorende uitrusitingen en activiteiten gaan over naar Aertssen Group, dat zo een draaischijf in handen krijgt voor roro-, breakbulk-, en containervolumes, evenals een ‘container freight station’ vlakbij grote diepzeeterminals aan het Deurganckdok.

Bij Shipit focust men op de uitbouw van de multimodale poot. “De overname kadert ook in de groeiambities van Aertssen Logistics, dat voor de overslag van rollend materieel al gebruik maakte van onze terminal, en in de loop van dit jaar langs de E34 in Verrebroek een distributieplatform voor grote landbouw- en constructiemachines zal openen”, zegt managing director Jan Goderis (Shipit).

Binnenvaartactiviteiten van Shipit worden samengevoegd met die van rederij Fluviant, wat een nieuwe entiteit met de naam Shipit Multimodal Logistics oplevert.

Goderis is medeoprichter van Shipit. Hij stapt wel uit het bedrijf, om een andere wending aan zijn loopbaan te geven.

Aertssen kondigde eerder deze week nog aan kraanverhuurder Michielsens uit Wijnegem over te willen nemen. Het nam vorig jaar ook de Monti-site in Lier over.