Resultaat na drie weken controles door Antwerpse politie: “Weinig ernstige feiten”

De achtervolging in Borgerhout. Foto: rr

Resultaat na drie weken controles door Antwerpse politie: “Weinig ernstige feiten”

Print
Borgerhout / Antwerpen 2060 -

De Lokale Politie van Antwerpen heeft van 16 december tot 7 januari op verschillende plaatsen in de stad Hades-acties uitgevoerd. Daarbij werden 1.823 personen en 1.609 voertuigen gecontroleerd. “Tijdens de controleacties zijn er in de stad weinig ernstige feiten gebeurd”, klinkt het bij de politie.

Hades-acties zijn bedoeld om het aantal woninginbraken, inbraken in voertuigen en (gewelddadige) overvallen te verminderen. De controles vonden over het hele grondgebied van Antwerpen plaats, zowel overdag als ’s nachts.

In totaal werden 1.386 pv’s opgesteld, waaronder 948 voor verkeersinbreuken en 57 voor drugsrelateerde feiten. 16 mensen werden gearresteerd, 9 mensen werden ter beschikking gesteld van het parket en 20 personen werden bestuurlijk aangehouden voor illegaliteit. 36 geseinde personen werden aangetroffen.

Tijdens de Hades-actie werden ook 18 wapens, 12 gsm-toestellen en 25 voertuigen in beslag genomen, net als 23.280 euro cash. In totaal werden 39 xtc-pillen, 11 gram hasj, 157 gram wiet en 63 gram cocaïne in beslag genomen.

De Lokale Politie meldt dat er “weinig ernstige feiten” zijn gebeurd, maar somt in een persbericht toch een aantal markante feiten op.

Aan De Schans in Borgerhout werd een Italiaans voertuig tegengehouden dat na controle gestolen bleek in Italië. Het voertuig werd in beslag genomen.

Aan het Sint-Jansplein werd tijdens de controle van een voertuig een opvallende hoeveelheid cash geld en een verboden wapen gevonden. Het wapen bleek geseind als gestolen bij een inbraak uit 2007 in Charleroi. De Albanese bestuurder en zijn Roemeense kompaan werden allebei voorgeleid.

Resultaat na drie weken controles door Antwerpse politie: “Weinig ernstige feiten”
De achtervolging in Borgerhout. Foto: rr

Toen een inspecteur vaststelde dat een voertuig rondreed met een reproductienummerplaat probeerde de bestuurder zich te ontrekken aan controle. Tijdens de achtervolging in de omgeving van de Plantin en Moretuslei en de Turnhoutsebaan liepen een ander voertuig en een politiewagen beschadigingen op. Eén van de personen vluchtte te voet uit het voertuig en kon gevat worden aan de Stenenbrug. De bestuurder van de wagen en een andere inzittende werden gevat aan het Koxplein. In het voertuig werden een geladen wapen en de originele nummerplaten van het voertuig gevonden. De drie verdachten werden gearresteerd. Bij een controle van de vluchtroute werden nog kleine hoeveelheden drugs gevonden die vermoedelijk waren weggeworpen tijdens de achtervolging.

Ook in Merksem vond er een achtervolging plaats, toen inspecteurs een voertuig dat door het rood licht reed wilden controleren. Uiteindelijk konden twee verdachten worden gearresteerd ter hoogte van het Bouckenborghpark. De bestuurder van het voertuig stond geseind en zowel hij als zijn passagier staan gekend voor tal van (drugs)feiten. Er werden een grote som geld en 3 gsm-toestellen in beslag genomen.

Een ploeg van het Orida-fietsteam kon in de Brugstraat een verdachte vatten die juist had ingebroken in een geparkeerde auto. De man bleek illegaal in ons land en had een kleine hoeveelheid drugs en 5 gsm-toestellen op zak.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio